Zeci de sindicaliști din Penitenciarele Brăila și Galați au ieșit în stradă

* Deși protestatarii cer să li se respecte drepturile, au existat voci, tot din rândul sindicaliștilor, care au afirmat că, de fapt, angajații din sistemul penitenciar sunt foarte bine plătiți *

Miercuri a fost rândul angajaților din Penitenciarul Brăila să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile, alături de colegii din țară programați pentru această zi. Câteva zeci de lucrători din penitenciarul brăilean, cărora li s-au alăturat și colegi din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, au protestat pentru respectarea drepturilor salariale și a unor condiții decente de muncă.

Au existat şi voci, tot din rândul sindicaliștilor, care au afirmat că aceste proteste sunt artificiale, având drept scop doar îndepărtarea actualului ministru al Justiţiei, și că, de fapt, angajaţii din penitenciare sunt foarte bine plătiți pentru munca pe care o depun, având în vedere nivelul de salarizare din România.

Lucrătorii din penitenciare au anunțat că nu vor mai efectua ore suplimentare neplătite. Dacă se vor ține de cuvânt, în câteva săptămâni activitatea din Penitenciarul pentru Minori și Tineri de la Tichileşti și din cel din municipiul Brăila va fi blocată.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati