Ziua Marinei în canotcă. Cursa Brăila-Galaţi, anulată din cauza vremii – VIDEO

* Vântul a făcut imposibilă cursa pe fluviu între cele două oraşe, dar întrecerile locale au avut loc *

O nouă ediţie “Descoperă Rowmania” cu Ivan Patzaichin a avut loc la Galaţi de Ziua Marinei. Au luat startul opt echipe, multe dintre ele fiind la prima experienţă de acest gen. Cu toate acestea, adrenalina şi vâslitul i-au încântat pe gălăţeni, dar şi pe cei veniţi din alte oraşe special pentru asta. Câştigătorii vor ajunge la Tulcea, unde în septembrie va avea loc marea finală.

Competiţia, alături de tradiţionala cursă de canotci între Brăila şi Galaţi, este cap de afiş pentru gălăţenii care vor o altfel de Zi a Marinei. Din păcate, anul acesta, cursa Brăila-Galaţi a fost anulată din cauza vântului.

Vedeta zilei de Sfânta Maria a fost şi în acest an, de departe, prezenţa fostului canoist român Ivan Patzaichin la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Împreună cu  Primăria Galaţiului, campionul a încercat nu doar să promoveze sportul pe apă, dar şi să aducă în actualitate o tradiţie veche a fluviului, întrecerile de canotcă. “Din nefericire, din cauza vântului,  a fost anulată cursa Brăila-Galaţi. Înseamnă că mai aşteptăm un an să vedem cine va fi următorul câştigător. Sper ca, în sfârşit, Galaţiul să înceapă să câştige, să aducă cupa acasă. În ceea ce priveşte <Descoperă Rowmania>, ne vedem la a cincea ediţie. Mă bucur că am ajuns la ediţia a cincea, mă bucur că sunt din nou la Galaţi. Văd că înscrierile continuă, am văzut şi o echipă de copii foarte tineri şi mă bucur pentru ei că încearcă să înţeleagă ce înseamnă acest proiect. <Descoperă Rowmania> este creat exact pentru tineri, pentru  copii, să încerce să iasă la mişcare, la natură, pentru că asta înseamnă sănătatea pentru ei”, a spus  Ivan Patzaichin.

Ziua Marinei va continua spre seară cu ceremonial militar şi religios, defilarea navelor, jocuri marinăreşti şi concursuri, concerte şi un foc de artificii.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati