Ziua Porţilor Deschise la Flotila Fluvială şi parada navelor militare şi civile, pe 13 şi 15 august, la Galaţi

* Evenimentele sunt incluse în programul de Ziua Marinei 2017 *

Gălăţenii vor avea şansa anul acesta să vadă îndeaproape nave de luptă. Flotila Fluvială “Mihail Kogălniceanu” din Brăila îşi expune navele de luptă la Galaţi la sfârşitul acestei săptămâni. Evenimentul, numit Ziua Porţilor Deschise, se va desfăşura pe Faleza Inferioară a Dunării, în dreptul Elicei, duminică, 13 august, între orele 9:00 şi 13:00.

Navele militare vor partipa, alături de cele civile, şi la parada de Ziua Marinei, care va avea loc marţi, pe 15 august. Ceremonialul dedicat Zilei Marinei va începe la ora 16:30, pe Faleza Dunării, cu muzică de promenadă şi va continua cu alinierea gărzii, întâmpinarea comandantului flotilei, prezentarea raportului gărzii către amiralul flotilei, intonarea imnului de stat și ridicarea drapelului naţional. Vor urma alocuţiunile oficialităţilor, la ora 17:45 va începe defilarea gărzii de onoare, iar la 17:55 va fi lansă la apă “Ancora de flori”. De la ora 18:00 până la ora 18:30, pe Dunăre se va desfăşura parada navelor militare și civile.

Ceremonialul va fi urmat de spectacolul de Ziua Marinei. De la ora 18:00, pe Faleza Superioară a Dunării vor avea loc ateliere de creaţie pentru copii, spectacole de dans şi concerte, vedetele invitate fiind Andreea Antonescu, What’s Up şi INNA. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Spectacolul este organizat de Radio Galaţi, cu sprijinul Primăriei Galaţi.

Concurs de pescuit şi întrecere de canotci

Manifestările dedicate Zilei Marinei includ şi două evenimente sportive. Festivalul “Fir Întins”, care va include un concurs de pescuit şi o expoziţie de unelte pescăreşti, se va desfăşura duminică, 13 august, între orele 7:00 şi 10:00, pe Faleza Inferioară a Dunării. Marţi, 15 august, între orele 9:00 şi 15:00, în dreptul restaurantului “Libertatea” va avea loc întrecerea de canotci 10+1 “Rowmania – România naturală văzută din barcă”, organizată de fostul canoist Ivan Patzaichin şi asociaţia lui, “Mila 23”.

 

1215 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati