“Zugravul” care înveseleşte oamenii

* Un electrician din Şiviţa a devenit cunoscut pentru lucrările sale dincolo de graniţele satului *

Sorin Grecu, un gălăţean de loc din Şiviţa, electrican de meserie dar pictor prin talent şi vocaţie, a creat adevărate opere de artă pe unele dintre gardurile şi pereţii caselor din sat. Sunt pictate exterioare glumeţe, multe chiar în 3D, păuni, la casa unui consătean pe care cum să îl cheme altfel decât Păun. La alimentara din sat, exteriorul – opera tot a bărbatului care se descrie a fi “un zugrav care înveseleşte oamenii” – este plin cu picturi  în culorii vii. Sunt replici din seriale de comedie, dar şi un avertisment haios pentru cei care iau pe datorie. Evident că şi gardul locuinţei pictorului  este o operă în sine, tot una amuzantă. Pe un fundal cu pietre de râu este pictată o fată care ţine o cheie în gură. Sorin spune că mereu uită unde îşi pune cheia, de aceea a şi făcut acea pictură.

Pasiunea lui pentru pictură a început în copilărie. “Am început Şcoala Populară de Artă, nu am terminat-o, a început Revoluţia, a venit nenorocirea şi am fost atins de un glonte atunci, eram militar în termen”, spunea pictorul. Bărbatul a lucrat apoi ca electrician, dar în cele din urmă a revenit la adevărata lui pasiune, pictura. A plecat la Paris, dar tot acasă e mai bine şi nu duce lipsă de clienţi. Lucrează nu doar în sat, ci şi în alte localităţi – şi nu doar exterioare, ci şi interioare de case, camere pentru copii sau săli de joacă.

Recent a fost chemat la Ibiza pentru a decora un bar. Şi-ar dori să aibă o expoziţie personală, dar proiectul va mai avea, se pare, ceva de aşteptat.

received_1495586650485247

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati