Reperul
Eveniment Galati

1.500 de oameni au protestat la Galați, în semn de solidaritate cu mitingul diasporei

* În cursul zilei, alți gălățeni au plecat cu mașinile spre București, pentru a lua parte la protestul din Piața Victoriei *

Nu toți gălățenii au reușit să meargă la București, la marele protest organizat de diaspora. Astfel, în timp ce oameni din toate orașele țării, dar și cetățeni veniți din străinătate își strigau nemulțumirile în Piața Victoriei, 1.500 de persoane scandau cam aceleași lucruri în fața Prefecturii din Galați. Oamenii au ieșit în stradă și la Galați în semn de solidaritate cu cei din Capitală. Nemulțumirile sunt însă identice – nu mai vor să fie conduși de analfabeți și penali. După ce au scandat minute în șir în fața Prefecturii, protestatarii au plecat în marș pe străzile Galațiului. Astfel, pe principalele străzi din Galați circulația a fost oprită pentru ca protestatarii să se poată deplasa. Pe traseu, ei au fost însoțiți de jandarmi și de polițiști, aceștia din urmă având grijă ca traficul să fe deviat, astfel încât să nu fie înregistrat niciun incident.

În cursul zilei, alți gălățeni au plecat cu mașinile spre București, pentru a lua parte la mitingul diasporei. Nucleul dur al protestatarilor, câteva zeci de oameni, a plecat la orele prânzului din parcarea Sălii Sporturilor. Cei mai mulți dintre ei erau gălățeni care locuiesc încă în țară și care purtau tricouri pe care era scris ,,Curățăm Galațiul” sau ,,Fără penali în funcții publice”. În marea lor majoritate, acești tineri spuneau că pleacă să susțină mitingul diasporei de la București deoarece s-au săturat să fie conduși de ,,proștii din curtea școlii”. În grup erau însă și gălățeni care de ani buni lucrează prin Belgia și Spania.

Postări asemănătoare

A fugit de la locul accidentului

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Dosare penale pentru furt de energie electrică

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Primul bilanț al amenzilor date pentru nerespectarea regulilor de protecție împotriva noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă