Reperul
Administratie Galati

10 noi tramvaie vor ajunge la Galați

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat astăzi contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi, ce vor fi fabricate în România. Este vorba despre tramvaie similare celor 8 aflate deja în circulație la Galați, model „Autentic”.

„Continuăm acțiunile pentru un transport modern și prietenos cu mediul. Acum vorbim de alte 10 tramvaie noi, cu toate dotările moderne, care vor ajunge la Galați. Am spus din prima clipă stop achiziției de autobuze second-hand și am reușit să aducem în ultimii ani 105 mijloace noi și moderne. Și nu ne oprim aici. Pentru că, în total, avem prinse în cadrul proiectelor noastre prin PNRR nu mai puțin de 62 de mijloace de transport noi și nepoluante pentru gălățeni”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Astfel, noile tramvaie cu un design modern au lungimea de 18 metri și 3 uși, precum și o capacitate de 100 pasageri, dintre care minim 30 pe scaune. Mijloacele de transport vor avea toate dotările moderne: podea joasă cu rampă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, aer condiţionat, instalație audio-video etc.

Tramvaiele vor fi alimentate de la o rețea de contact de 600 Vcc, acționate în curent alternativ cu electronică de putere și comanda cu microprocesor, cu viteză maxima de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră și cu recuperare de energie la frânare.

Tramvaiele respectă toate normele de transport urban de călători, pe șine, valabile în România și Uniunea Europeană.

Contractul a fost semnat cu ASTRA VAGOANE CALATORI SA Arad. Valoarea contractului este de 79.990.000,00 lei la care se adaugă 15.198.100,00 lei TVA. Termenul de furnizare a tramvaielor este de 19 luni de la semnarea contractului, dar primele tramvaie din acest lot ar putea sosi mai devreme.

Primăria municipiului Galați a atras în total fonduri prin PNRR pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante, autobuze, tramvaie și microbuze, care urmează să ajungă la Galați în perioada următoare.

Municipiul Galați a achiziționat în ultimii ani 105 mijloace noi de transport. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6. Pentru toate acțiunile în domeniul transportului, trofeul pentru un transport public prietenos cu mediul a ajuns anul trecut la Galați. Este vorba despre premiul oferit de Asociația Municipiilor din România care a acordat „Premiile Orașelor Verzi 2023″ în cadrul evenimentului „Forumul Orașelor Verzi” care a avut loc la Brașov în perioada 5-7 septembrie 2023.

Postări asemănătoare

Stații noi pentru încărcarea mașinilor electrice și hibrid

Reperul

Proiecte cu fonduri europene pentru persoanele cu dizabilități

Reperul

Șef nou la Poliția Locală Galați

Maria Vlad Romaniţă