Reperul
Administratie Galati

13 proiecte de 33,3 milioane de euro aprobate prin PNRR, pentru obiective importante din Galați

Primăria municipiului Galați informează că un număr de 13 proiecte, în valoare de 33,3 milioane de euro, ce presupun achiziția a 20 de autobuze electrice, construirea unei noi creșe și renovarea mai multor blocuri au fost aprobate până acum în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel, 11 proiecte vor primi finanțare, iar două se află deja în implementare.

„Continuăm să atragem bani europeni pentru modernizarea și dezvoltarea orașului. Mă bucur că avem aprobate prin PNRR deja 13 proiecte ce vizează obiective importante pentru oraș și gălățeni: noi mijloace de transport nepoluante, o nouă creșă, dar și renovarea unor blocuri unde asociațiile au venit în parteneriat cu noi”, a precizat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Cele 11 proiecte aprobate pentru finanțare sunt în valoare de 28,9 milioane de euro. Astfel, pe Componenta 10 Mobilitate urbană verde, municipiul Galați  va primi o finanțare în valoare de 14,7 milioane de euro pentru achiziția unui număr de 20 de autobuze electrice și a unui microbuz nepoluant (proiect în parteneriat cu comuna Vânători) și 2,5 milioane de euro pentru extinderea Sistemului inteligent de management al traficului (includerea intersecțiilor aflate pe str. Traian, pe segmentul cuprins între str. Tecuci și str. Cetățianul Ioan).

În plus, municipalitatea urmează să primească finanțare și pentru construirea și echiparea unei creșe, pe strada Tunelului nr. 4, proiect în valoare de 2,4 milioane euro, pe Componenta C15.

De asemenea, pe Componenta 5, opt blocuri vor primi finanțare pentru renovare energetică, în valoare totală de  9,1 milioane de euro. Este vorba despre: bloc A, str. Domnească, nr 20, Centru, Asociația de proprietari nr. 110; bloc B, str. Domnească, nr 17, Centru, Asociația de proprietari nr. 110; bloc B7, str Petru Rareș, nr 12, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C6, str Petru Rareș, nr 16, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C7, str. Petru Rareș, nr 18, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc C8, str. Al. Lăpușneanu, nr 39, Mazepa I, Asociația de proprietari nr. 151; bloc D1 Sc 1, 2, str Furnaliștilor, nr 4, Micro 20, Asociația de proprietari nr. 502; bloc E, str. Domnească, nr 18, Centru, Asociația de proprietari nr. 110.

La aceste 11 proiecte aprobate, se adaugă alte două aflate deja în implementare, cu finanțare obținută prin PNRR: proiectul privind renovarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” – 3,6 milioane de euro și proiectul pentru elaborarea documentației Planului de urbanism general – 769.930 euro.

Postări asemănătoare

Dotări de peste 2,3 milioane de lei la Spitalul Judeţean “Sf. Apostol Andrei”

Reperul

Apă curentă pentru localnicii din zona Cosmești-Movileni

Reperul

Restricţii de circulaţie la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, la Tirighina

Reperul