Reperul
Eveniment

14 brăileni infectați cu COVID 19

Trei dintre cei infectați sunt cadre medicale și lucrează la Galați


Numărul brăilenilor confirmați cu COVID 19 a ajuns la 14, conform ultimelor raportări. Trei dintre ei sunt cadre medicale care activează în județul Galați, unul la Spitalul de Psihiatrie, altul la Serviciul Județean de Ambulanță, iar cel de-al treilea este caz rezultat în urma unei anchete epidemiologice, contact în Galați. Până în acest moment, două persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. În total, astăzi, 08.04.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1640 de persoane, aflate în izolare voluntară la domiciliu și 448 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Totodată, 3.429 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 180 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. În ceea ce privește sancțiunile aplicate, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează că, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 25 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 870 de persoane, în 647 de locații, și au fost supuse controalelor 72 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 150.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 51 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020. De asemenea, polițiștii au depistat 2 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 22.000 de lei, și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile. Tot ieri, polițiștii au întocmit si un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și continuă cercetările față de un tânăr care a părăsit instituția de carantină, acesta fiind depistat la scurt timp și reintrodus în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile. Precizăm faptul că, de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 3.163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.767.000 de lei, si au intocmit 4 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Postări asemănătoare

Al doilea deces cauzat de COVID19, la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Începe Festivalul Internaţional al Cărţii “AXIS LIBRI”

Reperul

Expoziții dedicate Zilei Internaționale a Dunării la Muzeul de Științe ale Naturii

Reperul