Reperul
Eveniment Galati

14 incidente electorale înregistrate în județul Galați

Pe parcursul nopții nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secțiilor de votare de pe raza județului Galați, iar în această dimineață efectivele Ministerului Afacerilor Interne care au asigurat măsurile de protecție le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare.

La acest moment, procesul de vot se desfășoară în toate secțiile de votare și nu au fost înregistrate situații în care procesul electoral să fie întrerupt.

Până la ora 11,00 au fost semnalate 14 incidente în context electoral, pentru toate fiind deplasate echipe operative pentru verificarea cu celeritate a acestora.

„Au fost întocmite 2 dosare penale după constatarea a 2 infracțiuni, una pentru coruperea alegătorilor și una pentru fraudă la vot. Totodată, au fost constatate 3 contravenții, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de 600 de lei. Un incident semnalat nu s-a confirmat, iar 8 sunt în curs de verificare și aplicare a măsurilor legale”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor. Până la acest moment au fost centralizate 5.470 de solicitări de urnă mobilă.

Pe lângă forțele angrenate în menținerea ordinii și siguranței publice și securitatea secțiilor de votare, astăzi, suplimentar, peste 60 de polițiști și polițiști de frontieră desfășoară activități în trafic și verificări inclusiv a modului în care se efectuează transportul de persoane.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Postări asemănătoare

Procurorii fac cercetări legate de încălcarea îndatoririlor de serviciu şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului aviatic de la Băleni

Maria Vlad Romaniţă

Peste o mie de amenzi și sute de permise de conducere reținute, în urma unei razii

Maria Vlad Romaniţă

Valoarea voucherelor de vacanţă pentru mediul privat poate ajunge până la şase salarii minime pe economie

Reperul