Reperul
Administratie Galati

1,5 milioane de euro pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Galați

* Contractul de finanțare a fost semnat *

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei”, în valoare de 6.614.695 de lei. Este vorba despre primul contract privind Unităţile de Primiri Urgenţe semnat în Regiunea Sud-Est, a anunțat CJ Galați.

“Vom extinde Unitatea de Primiri Urgenţe cu aproximativ 700 de mp, ceea ce înseamnă o dublare a suprafeţei actuale. Vor fi reconfigurate circuitele medicale din cadrul UPU şi vom dota secţia cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă. Astfel, vom reduce timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la UPU şi vom decongestiona secţia. De asemenea, vom realiza un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor. Şi pentru acest proiect avem procedurile de achiziţie publică demarate deja”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul prevede realizarea unui spaţiu pentru servicii de imagistică pe circuitul de cod roşu, care va include o cameră de pregătire a pacienţilor, cameră de investigaţii, camera de comandă CT, cabinet medici şi sală de aşteptare, precum şi realizarea de spaţii de depozitare pentru filme radiologice, extinderea sălii de aşteptare pentru circuitul galben şi extinderea spaţiului de arhivă. Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziţionate pentru dotarea UPU se mai află paturi tip UPU/Brancard, electrocardiografe, ventilatoare transport pacienţi, incubator transport neonatologie, aparat de radiologie mobil, precum şi mobilier medical.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 132.293 de lei. 80% din urgenţele medico-chirugicale din zona judeţului Galaţi şi din zonele adiacente   ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”.

Postări asemănătoare

Nicușor Ciocan – propunerea USR Brăila pentru fotoliul de prefect

Reperul

C.Fotea, președintele CJ Galați: “Exproprierile au fost blocate din nou de consilierii liberali”

Reperul

Ediția a treia a programului Start-Up Nation – prioritate la Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Reperul