Reperul
Social

18.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la medicii de familie

Peste 18.000 de doze de vaccin antigripal destinate celor care fac parte din grupele de risc au ajuns zilele acestea la cabinetele medicilor de familie din județul Galați.

Este vorba despre prima și a doua tranșă de vaccin antigripal, 26% ,din cantitatea totală ce a fost alocată județului Galați, adică peste 50.000 de doze. Alte 32.000 de doze sunt așteptate în luna noiembrie.

Medicii așteaptă cât mai repede și tranșele ce urmează pentru că vaccinarea târzie nu mai este la fel de eficientă.

Am primit deocamdată 25 de doze de vaccin. Anul trecut am avut 80 de doze și le-am făcut pe toate. Acum am cerut 100. Dacă restul dozelor ajung în cabinete și le putem face până la 15 decembrie este în ordine. Dacă sosesc mai târziu atunci ar fi într-adevăr o problemă legată de eficiența lor”, a precizat Dumitru Mărășescu, medic de familie.

Direcția de Sănătate Publică Galați a cerut peste 50 000 de doze de vaccin antigripal pe care speră sa le primescă până la finalul lunii noiembrie.

Până în prezent am primit 18.525, tranșele 1 și 2. La începutul lunii noiembrie așteptăm restul de doze de 32 000 , transele 3 și 4.”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtatorul de cuvant al DSP Galați. Până la data de 20 noiembrie s-au vaccinat prin acest program 1620 de persoane în județul Galați.

Postări asemănătoare

O scânteie pentru viitorul jurnalismului

Reperul

Eclipsă parțială de lună vizibilă de la observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați

Reperul

(VIDEO) CAMPIONATUL NAȚIONAL DE TENIS PENTRU SENIORI ȘI SUPER SENIORI +35 ANI

Reperul