Reperul
Eveniment Galati

18 percheziţii pentru destructurarea unei reţele de traficanți cu ţigări

* Opt persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, iar alte două sunt cercetare sub control judiciar *

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu țigări și desfăşurarea, fără autorizare, a activităţilor specifice culegerii de informaţii supuse autorizării, în condiţiile Legii nr. 51/1991. Au fost ridicate peste 25.500 pachete de țigări de contrabandă, precum și o instalaţie de producţie ţigarete, o instalaţie de ambalare a ţigaretelor şi o instalaţie de finisare a pachetelor, tutun vrac şi materiale pentru confeţionarea ţigaretelor.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi și cei din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Galați, au efectuat 18 percheziții domiciliare și la mai multe locații aflate pe  raza județelor Galați, Călărași, Ilfov, Prahova și a municipiului București, utilizate în scop infracțional. Acţiunea a vizat destructurarea a două grupări de criminalitate organizată ce au acţionat în perioada 2017 – 2018 în scopul comiterii infracţiunii de contrabandă şi a infracţiunii de desfăşurare, fără autorizare, a activităţilor specifice culegerii de informaţii supuse autorizării în condiţiile Legii nr. 51/1991. În urma cercetărilor a rezultat că în perioada susmenţionată, pe teritoriul național  au acţionat două grupuri infracţionale organizate care au avut ca principal obiectiv obţinerea de beneficii materiale prin introducerea în România, din Republica Moldova şi Ucraina, în mod fraudulos, a unor importante cantităţi de ţigări. În vederea derulării activităţilor infracţionale membrii unuia dintre cele două grupuri infracţionale au desfăşurat, fără autorizaţie, activităţi specifice culegerii de informaţii supuse autorizării, în sensul că au procurat şi deţinut echipamente hardware şi software pe care le-au utilizat la urmărirea şi obţinerea de informaţii prin dispozitive tip GPS, instalate pe autovehicule, scopul fiind acela de a sustrage ţigări de provenienţă Republica Moldova sau Ucraina, din mijloacele de transport sau locaţiile utilizate de alte persoane implicate în activităţi de contrabandă. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate peste 25.500 de pachete de ţigări de contrabandă, precum și mijloace de transport utilizate pentru transportul şi depozitarea acestora. Totodată,  a fost găsită şi ridicată o instalaţie de producţie  ţigarete, o instalaţie de ambalare a ţigaretelor şi o instalaţie de finisare a pachetelor, tutun vrac şi materiale pentru confeţionarea ţigaretelor (tuburi, filtre, folii, pachete tipărite şi neformate, elemente de ambalare a ţigărilor, etc.), toate acestea aflându-se într-o hală, special procurată şi amenajată, amplasată pe raza judeţului Călăraşi. De asemenea, a fost identificat şi ridicat un echipament hardware utilizat pentru activitatea specifică culegerii de informaţii supuse autorizări”, se arată în comunicatul BCCO Galaţi.

În cauză, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a opt persoane, față de care s-a formulat propunerea de arestare preventivă, alte două persoane fiind cercetare sub control judiciar.

Postări asemănătoare

Reținut pentru furt, violență în familie și încălcarea unui ordin de protecție

Maria Vlad Romaniţă

Amenzi de 50.000 de lei la un adăpost privat de îngrijire a câinilor fără stăpân

Maria Vlad Romaniţă

Norma Euro 7, adoptată de Consiliul European

Reperul