Reperul
Eveniment Galati

20 de case și 164 de curți inundate în trei zile de potop

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Prefecturii Galați, au fost raportate situații de urgență în municipiul Galați, municipiul Tecuci, comuna Valea Mărului și în satul Călmățui (comuna Grivița). În urma apelurilor la Numărul Unic de Urgență 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galați a acționat, pentru gestionarea efectelor precipitațiilor pe raza județului Galati, cu următoarele forțe și mijloace: 50 militari, 10 motopompe, 1 motopompă de mare capacitate, 5 autospeciale de stingere și 1 autospecială de descarcerare.

Astfel, militarii au intervenit pentru evacuarea apei din 20 de locuințe de pe raza municipiului Galați și din 164 de curți și grădini ( 154 din municipiul Galați, 6 din Valea Mărului, 3 din Călmățui și 1 din Tecuci). De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din Galați, dar și din parcarea unui supermarket și dintr-un subsol din zona Portului. Aluviunile au afectat și trei drumuri comunale, pe o distanță de 9,8 km, din comuna Valea Mărului. 

Totodată, pompierii au intervenit și pentru salvarea unei persoane suprinsă de prăbușirea unei anexe gospodărești. 

Județul Galați rămâne, până pe data de 22.06.2021, ora 22,00, sub avertizare de Cod Portocaliu. Conform meteorologilor, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Brăilean filmat în timp ce distrugea coșurile de gunoi din oraș

Reperul

Salariații vor avea dreptul la zece zile de absențe pentru urgențele familiale

Reperul

Un magazin din Galați, jefuit de două ori într-o lună

Maria Vlad Romaniţă