Reperul
Eveniment Galati

26 de amenzi date în 24 de ore, în zonele de carantină Cuca și Ivești

Sancțiunile au vizat nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și au fost date în ultimele 24 de ore. Peste 66 de jandarmi s-au aflat în misiuni de menținere a ordinii publice pe întreg teritoriul județului Galați, cât și în cele două zone de carantină. Dat fiind instituirea carantinei pe teritoriul comunei Cuca și într-o zonă a comunei Ivești, echipajele de jandarmerie au acționat în colaborare cu cele ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, ale Poliției și Poliției de frontieră pentru verificarea respectării măsurilor sanitare și cele specifice carantinei,  stabilite de autorități.

,,În urma misiunilor executate, jandarmii gălățeni au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale dintre care 16 au fost avertismente scrise, iar 10 au fost amenzi, în valoare totală de 12.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, nerespectarea interdicției de ieșire din zona de carantină, proferarea de injurii și amenințări”, a preciat lt. Cătălin Bădin, purt. de cuv. Jandarmeria Galați.  

Totodată, pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost întocmit dosar penal pentru două persoane care, infectate fiind, au încercat să părăsească zona de carantină din comuna Ivești.

Postări asemănătoare

La Galați, Dunărea a atins cota de inundație

Maria Vlad Romaniţă

Tone de materiale pirotehnice deținute ilegal de un brăilean

Reperul

Șefa de promoție de la CNVA a luat singura medie de 10 din Galați