Reperul
Economic

3.000 de lei pentru proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani, dacă le vor duce la casare

Proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea primi de la autorităţi câte 3.000 de lei pentru a le duce la casare, fără a achiziţiona în schimb un autoturism nou.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu autorităţile locale, vor plăti pentru trimiterea la fier vechi a acestor maşini prin intermediul unui program complementar Rabla, o sumă de bani, care poate fi folosită după cum vrea proprietarul rablei predate. Singura condiţie e să fii proprietar al unei maşini mai vechi de 15 ani, pe care vrei să o valorifici.
Suma recomandată de AFM este de 3.000 de lei, dar suma poate fi mai mare sau mai mică în funcţie de posibilităţile administraţiilor locale. AFM şi Ministerul Mediului lucrează încă la definitivarea acestui program, care va fi prezentat zilele viitoare. „Noi vom acoperi 1.500 de lei din această sumă, restul e responsabilitatea autorităţilor locale, dar acestea pot decide să ofere şi alte lucruri în schimbul maşinii. Biciclete, trotinete electrice, depinde de ei”, explică pentru Economedia.ro, Lorand Fulop, şeful AFM.

Postări asemănătoare

Școală de vară la combinatul siderurgic din Galați

Reperul

Cu cât se vor majora alocațiile copiilor din ianuarie

Reperul

Ștefan Fusea, despre criza economică: ”Anul greu abia acesta va fi”

Reperul