Reperul
Eveniment

3.014 porci eutanasiați în județul Brăila, zece focare de pestă porcină africană confirmate și o suspiciune

* Autoritățile se tem ca virusul să nu ajungă în marile ferme din județ, Brăila fiind al doilea mare crescător de porcine din țară *

Virusul pestei porcine africane face ravagii în județul Brăila. Zece focare au fost confirmate, iar zilele trecute a apărut încă o suspiciune, deocamdată boala fiind localizată în nordul Insulei Mari a Brăilei și în localitățile Berteștii de Jos și Stăncuța. 3.014 animale au fost deja eutanasiate, însă autoritățile se tem că, dacă virusul ajunge în marile ferme, atunci dezastrul va fi unul de mari proporții, Brăila ocupând locul doi pe țară, după Timișoara, în această ramură a zootehniei.

Autoritățile le solicită cetățenilor să colaboreze, să nu încerce să ascundă animalele bolnave, oferindu-le ajutor în întocmirea dosarelor pentru obținerea de despăgubiri. Totodată, oamenii sunt avertizați să nu congeleze carnea care provine de la animale ce pot fi contaminate, în contextul în care virusul rezistă șase luni în astfel de condiții, iar apoi se poate reactiva foarte ușor.

În acest moment, sunt instalate filtre la trecerile cu bacul spre Insula Mare a Brăilei de la Stânca și Gropeni, în localitățile Spiru Haret și Berteștii de Sus și între localitățile Stăncuța și Cuza Vodă.

Postări asemănătoare

Hoț din Movileni, căutat în Croația, reținut de polițiștii gălățeni

Maria Vlad Romaniţă

Revelionul Pensionarilor: Biletele vor fi puse în vânzare pe 27 decembrie la Teatrul Muzical

Reperul

Inspectorul școlar general vine cu explicații despre cursul de numerologie

Maria Vlad Romaniţă