Reperul
Eveniment

30 de mașini ale Poliției Locale Galați, dotate cu sistem de monitorizare prin GPS

* Totodată, Poliția Locală implementează proiectul E-POL, care vizează crearea unei baze de date descrise ca un întreg ”cazier” operativ și contravențional *

30 de autospeciale ale Poliției Locale Galați au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS, sistem ce garantează creşterea eficienţei cu privire la raportarea şi urmărirea calităţii activităţilor din teren. Valoarea sistemului de monitorizare a autovehiculelor prin GPS este de 97.610 lei, fără TVA.

„La sfârșitul anului trecut, la inițiativa Primarului Municipiului Galați, Consiliul Local Galați a aprobat finanțarea a două proiecte importante pentru Poliția Locală, ambele în valoare de 225.000 lei. Este vorba despre implementarea proiectului de dotare a 30 de autospeciale ale Poliției Locale Galați, cu sisteme de localizare și monitorizare prin GPS, primul sistem de acest gen din cadrul instituțiilor de ordine și siguranță publică din Galați, proiect în valoare de 97.000 lei, și implementarea proiectului E-POL, care privește introducerea într-o bază de date specifică a tuturor activităților operative ale polițiștilor locali (contravenții, infracțiuni, confiscări și alte măsuri complementare), proiect în valoare de 128.000 lei. Primul proiect oferă multiple avantaje printre care monitorizarea pe o hartă sinoptică la dispeceratul Poliției Locale Galați și dirijarea echipajelor de poliție locală în timpul cel mai scurt la evenimentele reclamate, respectiv vizionarea și înregistrarea de la bordul autoturismelor a întregii activități contravenționale sau infracționale. Al doilea proiect este pregătit în totalitate și va intra în vigoare în perioada următoare (…), practic fiind un întreg ”cazier” operativ și contravențional”, a declarat Petrică Hahui, directorul Poliției Locale Galați.

„Cred că monitorizarea aceasta prin sistemul GPS va reduce în primul rând timpii de intervenție al polițiștilor locali. (…) Al doilea proiect finanțat de Consiliul Local, E-POL-ul este o aplicație mai mult internă în cadrul Poliției Locale, iar în felul acesta conducerea instituției va avea o oglindă mult mai exactă asupra activității fiecărui polițist în parte”, a precizat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Postări asemănătoare

Această bătrână nu e de găsit de mai bine de trei luni. Dacă aţi văzut-o, sunaţi la Poliţie!

Maria Vlad Romaniţă

Cod portocaliu de vijelii pentru județele Galați și Brăila

Reperul

În carantină pentru că nu a respectat izolarea

Maria Vlad Romaniţă