Reperul
Administratie Eveniment Galati

40 de autobuze noi la Transurb Galați

stiri galati

Cele 40 de autobuze noi achiziționate de Primăria municipiului Galați au fost livrate ieri societății locale de transport public în comun, S.C.Transurb S.A.

Sunt 40 de autobuze moderne, cu toate dotările la standarde europene, pentru confortul călătorilor, care au venit la scurt timp după cele 20 de minibuze, tot noi, care circulă deja în oraș de câteva zile. Mereu m-am opus achiziționării de autobuze la mâna a doua pentru că gălățenii merită să circule în cele mai bune condiții. Mai mult, pentru anul viitor ne dorim să avem și lotul de 20 autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Cele 40 de autobuze sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uși de acces și o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune și 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă și sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Autobuzele sunt echipate cu instalații de aer condiționat și încălzire, afișaj de tip LED, sistem de informare audio și sistem de supraveghere video. De asemenea sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Autobuzele vor intra în circulație în perioada imediat următoare, după ce vor fi înmatriculate.

Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate municipalitatea a alocat suma de 26.246.000 lei, fără TVA, iar în urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de operatorul  BMC Truck & Bus SA.

Primăria municipiului Galați a achiziționat cu fonduri europene, 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane de lei, care circulă deja pe străzile orașului, precum și 20 de minibuze noi, costând 6.238.000 de lei, cu fonduri de la bugetul local, care au intrat pe trasee de curând. Totodată, este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei.

Postări asemănătoare

Prima localitate cu restricții în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Nici Galațiul nu mai are prefect

Reperul

Peste 16 kg de tutun pentru narghilea, descoperite într-un autoturism la Vama Oancea

Maria Vlad Romaniţă