Reperul
Eveniment

42 de școli și grădinițe reabilitate deja, 55 rămase de reparat până la primul clopoțel

* Municipalitatea a suplimentat cu 6 milioane de lei bugetul de reparații *

Până la începutul anului școlar, 97 de unități de învățământ din municipiul Galați (grădinițe, școli, colegii și licee) vor beneficia de lucrări de reparații și igienizări, a anunțat Primăria Galați Dintre acestea, 42 au fost deja reparate.

“Până în prezent, s-a intervenit la 42 de unități de învățământ din municipiul Galați, dintre care 14 grădinițe, 17 școli gimnaziale și 11 colegii / licee. Valoarea lucrărilor efectuate până în prezent depășește suma de 6,5 milioane de lei cu TVA. În perioada imediat următoare, se vor executa lucrări de reparații și igienizări la alte 55 de unități de învățământ. La  rectificarea bugetară, aprobată de Consiliul Local în data de 26 iulie 2018, fondurile destinate lucrărilor de reparații și igienizare au fost suplimentate cu 6 milioane de lei”, a precizat municipalitatea.

Totodată, Primăria a dotat cu centrale termice 39 de unități de învățământ (14 grădinițe, 17 școli, șapte colegii / licee și Seminarul Teologic ”Sf. Ap. Andrei”). Valoarea estimată a acestor investiții este de 13.324.289,63 de lei fără T.V.A., din care valoarea lucrărilor de proiectare este de 794.456 de lei. Cele mai multe dintre lucrări s-au încheiat, urmând să se facă recepția acestora, a precizat administrația locală.

Conform aceleiași surse, 22 de unități de învățământ din Galați și-au cumpărat și montat sisteme alternative de încălzire din fonduri proprii, iar celelalte grădinițe, școli, licee și colegii din municipiu beneficiau deja de surse independente de încălzire.

Postări asemănătoare

Meloman amendat pentru că a dat muzica prea tare

Maria Vlad Romaniţă

Gălăţeni din Micro 19, prinşi cu instalaţii electrice clandestine

Maria Vlad Romaniţă

Incendiu de proporții pe DN 22, între Scorțaru Nou și Comăneasca. Au ars 100 ha de vegetație

Reperul