Reperul
Social

48 de ore fără decese cauzate de COVID 19, în județul Galați

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Instituției Prefectului Galați, ieri și astăzi nu s-a înregistrat niciun deces, din cauza noului coronavirus. În schimb, numai în ultimele 24 de ore, potrivit aceleiași surse, la nivelul județului au fost confirmate 83 de noi cazuri de infectare dar, în același interval de timp, au fost declarate vindecate156 de persoane.

În ceea ce privește situația paturilor pentru bolnavii cu forme medii de COVID 19, dar și pentru cei internați la secția ATI, în ultimele 24 de ore la nivelul județului Galați erau ocupate 279 de paturi și mai erau libere 74 de paturi. În secțiile ATI COVID de la Spitalul Județean și de la Spitalul Militar nu mai sunt locuri, doar la ATI COVID de la Spitalul de Copii și de la Maternitatea ”Buna Vestire”.

Sute de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

190 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții IPJ Galați, polițiștii au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1250 de persoane și 118 societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat 573 de locații (domiciliile persoanelor/locațiile declarate pentru carantină, izolare, restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 119  mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34 100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Postări asemănătoare

Încă două cazuri de gripă la Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Colindători care au uitat de mască și distanțare

Maria Vlad Romaniţă

La Permise se lucrează pe 24 și pe 31 decembrie

Maria Vlad Romaniţă