Reperul
Braila Eveniment Galati

500 de militari români și aliați participă la un amplu exercițiu militar multinațional

500 de militari români și aliați participă de pe 24 până pe 28 mai la exercițiul multinațional „Dacian Strike 24”. Militarii care participă efectiv la exerciții sunt România, dar și din Franța, Polonia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Statele Unite.

Este a două ediție a acestui exercițiu, iar în acest an un comandament multinațional a reușit să coordoneze cei 500 de militari din poligonul Smârdan, cât și încă 300 din poligoanele Capu Midia și Novo Selo.

„Scenariul exercițiului prevede o ripostă ofensivă a unei alianțe defensive prin natură pentru respingerea unei agresiuni inamice pe teritoriul aliat“, a precizat colonelul Ciprian Balică, comandantul diviziei multinaționale SE.

Cu mijloace tehnice uneori diferite și vorbind în limbi la fel de diferite, trupele NATO vor să acționeze ca o singură armata și acesta și este scopul acestor exerciții: creșterea interoperabilității.

,,Exercițiul urmărește îmbunătățirea colaborării dintre forțele aeriene și cele terestre, astafel încât să fim siguri că putem ieși învingători împotriva unui potențial inamic, iar în final să înregistrăm cât mai puține pierderi umane și materiale. Nu în ultimul rând, exercițiul este menit să demonstreze potențialilor inamici că nu merită să ne atace pentru că noi, forțele aliate, luptăm foarte bine împreună”, a precizat  locotenentul Kris Kalaersts, locțiitorul șefului de stat major din cadrul comadamentului multinațional.

DAST24-2 face parte din seria de exerciții „Dacian Strike” și este un exercițiu întrunit de comandament, cu trupe în teren. Acesta se desfăşoară concomitent în România (Smârdan, județul Galaţi, Capu Midia, județul Constanţa) şi Bulgaria (Novo Selo).

În timpul exercițiului, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, care a acționat în centrul de instruire Smârdan, a coordonat în afară celor 500 de militari din poligonul din Galați, alți 300 de militari mobilizați în poligonul Capu Midia din Constanta și Novo Selo din Bulgaria.

 

Postări asemănătoare

Subiectele de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi „perfect adaptate”

Reperul

Șofer pozitiv la drugtest

Reperul

Bărbatul care și-a ucis iubita în bătaie a fost găsit mort

Maria Vlad Romaniţă