Reperul
Social

55 de copii, tineri și adulți rămași în frig la Nicorești au nevoie de un miracol de Crăciun

* Este vorba de persoanele asistate de Asociația „Bunul Samaritean” din localitate *

Situație disperată la Nicorești, unde 55 de copii, tineri și adulți asistați de Asociația „Bunul Samaritean” din localitate nu mai au căldură la centru pentru că centrala termică s-a stricat, iar fondurile pentru asigurarea unei mese calde sunt pe sfârșite.

„Credem că nu ar trebui să se întâmple în niciun moment al anului ca oamenii să sufere de frig și foame. Cu atât mai puțin în preajma sărbătorilor de Crăciun și cu atât mai puțin celor ce nu își pot purta singuri de grijă. (…) 40 de școlari din familii defavorizate, ajutați zilnic la lecții, și 15 tineri și adulți cu dizabilități grave, găzduiți permanent la unul dintre centre, sunt nevoiți să îndure frigul după ce, recent, centrala asociației s-a stricat. Mai mult decât atât, indemnizațiile de la stat pentru cele 15 persoane cu dizabilități se lasă așteptate de trei luni. Situația este aproape de una critică, deoarece asociația a epuizat pe necesitățile zilnice aproape toate fondurile, iar costurile cu achiziția unei centrale noi depășesc posibilitățile organizației. În plus, deși e frig, cei 40 de copii continuă să vină acolo după școală, pentru că primesc și o masă caldă, pe care cei de la asociație nu știu cu certitudine până când o mai pot asigura”, se arată într-un comunicat de presă al Comunității RO100 Curățăm Galațiul, care a inițiat o colectă pentru a sprijini Asociația „Bunul Samaritean” să rezolve aceste probleme și să poată sprijini asistații mai ales acum, de sărbători.

Campania se intitulează „Donează căldură și o masă caldă! Donează pentru un miracol de Crăciun la Nicorești!” și primește de la alimente și lemne, la bani și ore de voluntariat. „E nevoie urgentă de alimente, lemne, produse de igienă, suport tehnic pentru achiziția și montarea unei centrale termice pe lemne, servicii de consiliere juridică, voluntariat, dar și de donații în bani, care pot fi direcționate direct către Asociația „Bunul Samaritean”, se arată în comunicat.

Donațiile în bani pot fi făcute către Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean, CUI 16291453, care are contul în lei RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770 deschis la Raiffeisen Bank.

Postări asemănătoare

Unitate de monitorizare pentru pacienții COVID din Secția ATI a Spitalului de Urgență

Maria Vlad Romaniţă

Cutremur resimțit și la Galați

Reperul

Casa Verde Fotovoltaice 2024: Noi liste publicate de AFM

Reperul