Reperul
Cultural

8 Martie cultural: Mâine este lansată “Arta gălăţeană feminină”, o mini-enciclopedie a gălăţencelor recunoscute ca artişti plastici

* Evenimentul este organizat de Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, care anunţă şi spectacolul “Mărţişoare muzicale” *

Lansare de carte, de Ziua Internaţională a Femeii, la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” din Galaţi. “De Ziua Femeii, Editura ‘Dunărea de Jos’ a Centrului Cultural gălățean prezintă publicului un cadou mai special. Este vorba despre un cadou-omagiu, una dintre ultimele noastre apariții editoriale: volumul ‘Arta gălățeană feminină’, semnat de Corneliu Stoica, o mini-enciclopedie a gălățencelor din perioada interbelică și până astăzi ce au fost recunoscute ca artiști plastici. (…) Volumul prezintă, pe scurt, biografia, cariera și personalitatea artistică a 100 de gălățence și va constitui o bucurie pentru iubitorii de artă, dar și un instrument util pentru specialiști. Cartea include  la final  și o selecție de lucrări plastice de referință”, a declarat managerul CCDJ, Florina Zaharia.

Lansarea de carte va avea loc joi, 8 Martie, de la ora 11:00, la sediul CCDJ din Domnească 61, în Salonul Artelor, la etaj.

A doua zi, adică vineri, 9 martie, de la ora 12:00, are loc un alt eveniment în spiritul sărbătorilor de început de primăvară și celor dedicate femeii – spectacolul “Mărţişoare muzicale”, susținut de clasa Canto Muzică Populară a Școlii de Arte. Spectacolul va avea loc la Centrul Multifuncțional de Servicii Socio-Medicale pentru Persoane Vârstnice (Baia Comunală).

Postări asemănătoare

Peste 300 de elevi din județul Galați, în concursul “România Mea”

Reperul

Revista Nautilus a editurii Nemira se relansează sub coordonarea lui Marian Coman

Reperul

Expoziția “Pe culmile Carpaților”, deschisă la Galați împreună cu Muzeul “Grigore Antipa”

Reperul