Reperul
Social

A apărut primul caz de gripă la Galați

* Diagnosticul i-a fost pus unei femei de 54 de ani, internată la Spitalul de Boli Infecțioase *

O gălățeancă în vârstă de 54 de ani, internată la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, a fost diagnosticată cu virus gripal AH 3. Femeia nu se imunizase antigripal. Este primul caz de gripă al acestui sezon rece, 2018-1019, în județul Galați.

În ceea ce privește derularea campaniei naționale de vaccinare gratuită antigripală în județul Galați, potrivit DSP Galați, au fost imunizate 20.885 de persoane, care se înscriu în grupele la risc, iar în stoc au mai rămas 15.535 de doze de vaccin antigripal.

Evoluția cazurilor de viroze respiratorii și pneumonii, la nivelul județului Galați, are în continuare un trend ascendent. Astfel, potrivit datelor furnizate prin purtătorul de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu, în ultima săptămână de raportare au fost înregistrate 2.665 de cazuri de viroze, față de 2.499 acum două săptămâni. Categoria cea mai afectată de virozele respiratorii este cea a copiilor de la 5 la 14 ani, unde s-au înregistrat 911 cazuri la ultima raportare, față de 782 acum două săptămâni. Numărul persoanelor internate din pricina virozelor a crescut de la 84 la 86.

Și în ceea ce privește numărul gălățenilor nou diagnosticați cu pneumonii se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de la 206 acum două săptămâni, la 229 la ultima raportare. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii a fost la ultima raportare cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde s-au înregistrat 62 de cazuri, în creștere față de cele 60 înregistrate acum două săptămâni. Numărul internărilor cauzate de pneumonii a scăzut de la 85 la 81 de cazuri.

Postări asemănătoare

CNSU: Măsuri noi împotriva Omicron

Reperul

Jandarmii au sădit stejari alături de copiii lor. Tinerii și militarii au plantat și ei copaci

Maria Vlad Romaniţă

Profesorii pot înscrie școlile și grădinițele în programul „SOR de educație pentru natură”

Reperul