Reperul
Economic Finante

A crescut salariul mediu net

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 49 de lei în iunie față de luna precedentă, ajungând la 3.541 de lei.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei – inclusiv activităţi de servicii informatice (8.439 de lei), iar cele mai mici în domeniul Hoteluri şi Restaurante (1.926 de lei).

Față de luna mai, cele mai semnificative creşteri ale salariului mediu net s-au înregistrat în activităţile de editare (+20,9%) şi în telecomunicaţii, transporturi aeriene, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente (între 10,5% şi 15%).

La polul opus, cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net au fost consemnate astfel: cu 16,1% în extracţia cărbunelui superior şi inferior şi cu 9,6% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale salariului mediu net în învăţământ (+0,5%), dar şi în administraţie publică (+0,1%). În schimb, în sănătate şi asistenţă socială, câştigul salarial mediu net a scăzut comparativ cu luna mai (-2%). 

Postări asemănătoare

Combinatul siderurgic de la Galați face angajări

Reperul

Colegiului Medicilor din România: Medicii pot cere ajutoare pentru probleme personale sau familiale de sănătate

Reperul

Ajutor financiar pentru românii cu pensii între 1.000 și 1.600 de lei

Reperul