Reperul
Administratie Eveniment Galati Galati

A fost aprobată documentația tehnică pentru Drumul de Centură

stiri galati ultima ora

Astăzi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, a fost aprobată documentaţia tehnică a proiectului de extindere şi modernizare a Drumului de Centură. Valoarea investiţiei este de 134.694.026 de lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.   

 “Au fost verificate soluţiile tehnice propuse, listele de materiale, cantităţile necesare pentru implementarea proiectului şi valorile financiare pentru fiecare categorie de lucrări, iar acolo unde au existat aspecte neclare au fost solicitate clarificări sau chiar ajustări. Cea mai complexă lucrare din cadrul acestui proiect este realizarea podului hobanat. Mai avem de luat două avize, după care vom depune toate actele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, astfel încât luna viitoare să putem emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Proiectul prevede modernizarea tronsonului dintre bulevardul Brăilei şi viaductul Sidex, lărgirea părţii carosabile la patru benzi pe segmentul dintre viaductul Sidex şi bulevardul George Coşbuc şi modernizarea tronsonului dintre strada Traian/DN26 şi strada Calea Prutului/DN2B. Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de ml (fără rampele de acces) şi o lăţime de 19 m. Acesta va avea patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele, se va amenaja o pista pentru biciclişti pe o lungime de 6,5 km, vor fi reabilitate toate podeţele de pe traseul drumului şi va fi modernizată reţeaua de colectare a apelor pluviale. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 10,45  km.

Postări asemănătoare

Trei dintre cei cinci gălățeni internați nu au fost infectați cu COVID19

Maria Vlad Romaniţă

Comuna Cuca, în scenariul roșu din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Al doilea deces cauzat de gripă în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă