Reperul
Eveniment Galati

A fost deschis Târgul de Toamnă în Piața Centrală! A fost lansată și campania #merglapiatadingalati!

* 300 de comercianți își expun produsele la târg, dintre care 100 sunt producători agricoli *

Voie bună, show culinar și produse pe alese – de la legume și fructe, la brânzeturi, carne, pește, vinuri, produse apicole și multe altele, aduse de cei 300  de comercianți, dintre care 100 sunt producători agricoli – toate acestea se găsesc la cea de-a XVII a ediție a Târgului de Toamnă de la Galați. Târgul a început vineri în Piața Centrală și va dura până duminică, 30 septembrie. Extrem de important este faptul că pe toată durata târgului participanții nu vor fi taxați.

Tot la deschiderea Târgului a fost lansat de către Administrația Piețelor Galați, organizatoarea evenimentului, programul #merglapiatadingalati. Proiectul face parte din proiectul național #merglapiata, dezvoltat și lansat de către Asociația Administratorilor de Piețe din România, asociație din care face parte și Administrația Piețelor Agroalimentare din Galați. Proiectul național #merglapiata este un proiect al comunității, pentru comunitate, care își propune să readucă oamenii în piețe, aproape de producătorii agricoli, din dorința de a-i ajuta să găsească cele mai gustoase și naturale produse. Campania se desfășoară în mediul online, iar vizitatorii pieței pot face fotografii cu oamenii de la care cumpără sau cu produsele testate și le pot posta pe profilul personal de Facebook sau Instagram precizând piața, locul sau magazinul de unde au cumpărat. Fotografiile pot fi trimise și într-un mesaj privat paginii de Facebook Piețe Agroalimentare România, însoțite de hashtag-uri precum #merglapiata, #pieteagroalimentareromania, #traiestesanatos. În cadrul acestui proiect, Chef Antonio Passarelli a gătit cu produse proaspete din piață, în cadrul unui show culinar realizat chiar pe tarabele din Hala de legume-fructe.

,,Bun venit tuturor celor prezenți, tuturor celor implicați, tuturor celor care participă la Târgul de Toamnă 2018, din Galați! Dorim ca această ediție să aducă mai multă lume în piețe, să aducă tinerii în piețe. Dorința noastră este ca aici să găsiți cele mai gustoase, cele mai bune și cele mai naturale produse”, a spus în cuvântul de bun venit Viorica Sandu, directorul Administrației Piețelor Agroalimentare Galați. Societatea a organizat Târgul, cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și al mai multor instituții locale și deconcentrate.

La deschiderea Târgului de Toamnă, alături de directorul Administrației Piețelor Agroalimentare, au participat președintele CJ, Costel Fotea, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, precum și alte oficialități locale și județene.

Nu doar produse și mâncare la prețuri bune putem găsi în piață, ci și voie bună. Ansamblul Doina Covurluiului și Fanfara Valurile Dunării cântă pentru cei care trec zilele acestea prin piață. Laura Lavric, la fel, îi va încânta pe gălățeni la Târgul de Toamnă din Piața Centrală. Piața a fost decorată de sărbătoare, dar și cu tricolor deoarece suntem în anul Centenar.

Postări asemănătoare

183 de cazuri active de coronavirus și 28 de vindecați, la Galați

Maria Vlad Romaniţă

14 cazuri de gripă confirmate în județ, într-o săptămână

Maria Vlad Romaniţă

A sărit geamul și a fugit din carantină din dor de casă

Maria Vlad Romaniţă