Reperul
Administratie Galati Social

A fost inaugurat corpul extins al Spitalului TBC, după investiții de peste 6 milioane de lei

* Corpul central al unității medicale a fost consolidat, reabilitat, modernizat și extins pe verticală cu un etaj, iar lucrările au fost finanțate de Consiliul Județean *

Inaugurare la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi. Corpul central al unităţii medicale a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj, după investiții de 6.178.644 de lei, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

“Investim în infrastructura medicală pentru a crea condiţii moderne de diagnostic şi tratament. Noua clădire medicală de la Spitalul de Pneumoftiziologie dispune de un laborator de analize medicale performant, farmacie, compartiment de bronhologie, radiologie, precum şi de spaţii pentru cabinete medicale şi săli de tratament. De asemenea, am creat un compartiment special pentru bolnavii care suferă de tuberculoză multidrog rezistentă, cu saloane cu grup sanitar propriu, sală de tratament, sală de mese şi oficiu alimentar. Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie pregătim deja o nouă investiţie. Am depus un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Totodată, în noul corp central a fost montat un ascensor de persoane şi tărgi, care asigură accesul facil către compartimentele de la etajul clădirii.

Cu această ocazie, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost inaugurată şi o salină artificială, care va fi folosită de către bolnavii internaţi în spital ca parte a tratamentului de recuperare. Salina a fost realizată în parteneriat cu Șantierul Naval Damen Galați, companie care a finanţat acest proiect cu 100.000 de lei.

Postări asemănătoare

Un bărbat de 54 de ani, găsit mort într-o casă de pe strada Dogăriei care a luat foc

Cursuri de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți

Reperul

Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Galați

Reperul