Reperul
Social

A început alimentarea cardurilor educaționale de 500 de lei

Cardurile sociale în valoare de 500 de lei, pentru eleviiși preșcolarii din familiile cu venituri reduse a fost încărcate. La nivel național, au fost validate 485 de mii de carduri.

Despre tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional :

Valoare: 500 lei/ an școlar/ într-o tranșă unică
Vor fi utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.
Nu sunt permise operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare în numerar a celor 500 de lei și utilizarea lor în alte scopuri;
Pot fi folosite doar pe teritoriul României, doar în unitățile afiliate;
Nu se poate emite restul banilor în cash, la unitățile de unde se achiziționează rechizitele /articolele de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței;
Suma virată poate fi utilizată doar în anul şcolar în care se acordă, pe perioada de valabilitate a tichetului social.
Tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educațional are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.
Sprijinul financiar de 500 lei se acordă o singură dată pentru un întreg an școlar, într-o tranșă unică. În funcție de evoluția veniturilor familiei, cei care au dreptul la această măsură de sprijin vor încasa sumele cuvenite pe tichetele pe suport electronic emise în acest an.

Cine poate beneficia de astfel de tichete?

1. Preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ, următoarele criterii:

au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani).
au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent;
venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei;
2. Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.

Postări asemănătoare

Iveștiul și Corodul, primele comune gălățene cu centre de vaccinare anti-Covid

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Surpriză din partea jandarmilor pentru o fetiță din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Șoferilor li se va retrage permisul auto dacă refuză testarea privind alcoolemia și prezența substanțelor psihoactive

Reperul