Reperul
Social

A început cea de-a doua etapă de vaccinare

În cinci centre rezindențiale s-a început vaccinarea beneficiarilor, odată cu inițierea celei de-a doua  etape a campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus. 89 de rezidenți se mai afla acum la Caminul de bătrâni ”Sf. Spiridon” din Galați. Cei mai mulți dintre aceștia doresc să se vaccineze, mai ales că este vorba despre o instituție de ocrotire, în care au fost multe cazuri de Covid-19. Și acum căminul funcționează în condiții de carantină.

”Astăzi nu putem să fim decât extrem de bucuroși că avem această posibilitate de a oferi părinților și bunicilor noștri cea mai bună protecție împotriva bolii, vaccinul. La acest cămin sunt 89 de persoane vârstnice asistate, iar peste aproximativ 70% au optat pentru vaccinare. Se mențin măsurile de prevenire luate încă din luna februarie a anului trecut;  nimeni nu are acces în cămin”, a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați. 

Este primul pas făcut în cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare, în județul Galati .

”Cea de a doua  etapă de imunizare  este destinată populației cu grad înalt de risc și lucrătorilor din domeniile esențiale, cheie. În urma evaluării clinice a medicului vaccinolog se va stabili care pot fi vaccinați și care au afecțiuni care contraindică vaccinarea”, a declarat Liliana Iordăchescu, purt. de cuv. DSP Galați.

Vaccinarea populației cuprinsă în a doua etapă, care nu este rezidentă în centre de îngrijire, va începe de luni, în punctele de vaccinare.

Postări asemănătoare

Două zile de „Educație webformantă”

Reperul

Centrele de vaccinare au fost verificate și avizate

Maria Vlad Romaniţă

FRF și Universitatea ”Danubius” devin parteneri pentru educație sportivă

Reperul