Reperul
Social

A început programul „Muzeele prin ochii copiilor”

În această dimineață a demarat cel mai mare tur muzeal din judeţul Galaţi. 2500 de copii din mediul rural și din Tecuci, Târgu Bujor și Berești, precum și de la școlile speciale, vor vizita gratuit muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați – Muzeul “Casa Cuza Vodă”, locul în care a copilărit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Lapidariumul Muzeului de Istorie “Paul Păltănea”, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. Este cea de-a treia ediție a proiectului “Muzeele prin ochii copiilor”, finanţarea fiind asigurată de către Consiliul Județean Galați.

“În anii precedenţi, peste 10.000 de copii din județ au beneficiat de acest program unic în țară, descoperind, mulți pentru prima oară, frumoasa și interesanta lume a muzeelor. Iar bucuria din ochii lor este neprețuită, fiind o experienţă impresionantă, frumoasă şi utilă pentru viitorul lor.

Şi anul acesta organizăm acest tur muzeal. Cei mici vor afla lucruri noi despre istoria noastră și rolul Galațiului în realizarea Micii Uniri, despre minunata lume a culorilor sau despre tradițiile bunicilor noștri. Totul va fi asigurat de către Consiliul Județean, de la transport la pachețelul de dimineață, gustarea pentru drum și masa de prânz la restaurant”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Fiecare autocar va avea un coordonator de grup desemnat de către Consiliul Județean, care îi va însoți pe copii pe tot parcursul vizitelor. De asemenea, fiecare grup va fi însoţit şi de către cadre didactice.

 

 

Postări asemănătoare

Galațiul, la un pas de scenariul roșu

Maria Vlad Romaniţă

Zile libere plătite pentru părinți, când sunt școlile închise

Reperul

Succes al elevilor gălățeni la un concurs internațional de robotică | GALERIE FOTO

Reperul