Reperul
Social

A început sezonul virozelor și pneumoniilor. Peste 2.300 de gălățeni diagnosticați într-o săptămână

* Cei mai afectaţi de virozele respiratorii au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în timp ce de pneumonii şi bronhopneumonii cei mai afectați au fost copiii cu vârste între doi şi patru ani *

Sezonul rece a început, iar virozele și pneumoniile nu se lasă așteptate. Peste 2.300 de gălățeni au fost diagnosticați cu aceste afecțiuni respiratorii într-o singură săptămână.

,,În prima săptămână de raportare, 2.209 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, iar în 59 de cazuri s-a impus internarea pacienţilor. Cei mai afectaţi de virozele respiratorii au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, pentru această categorie de vârstă fiind 744 de cazuri. Legat de pneumonii şi bronhopneumonii, în prima săptămână de raportare au fost înregistrate 154 de cazuri, dintre care 52 au necesitat internarea. Cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea a copiilor cu vârste între doi şi patru ani, fiind raportate 39 de cazuri de pneumonii. Până acum nu a fost înregistrat nici un caz de gripă”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

DSP Galați a confirmat că a ajuns în județul Galați dea de-a doua tranșă de vaccin antigripal pentru imunizarea populației la risc. Este vorba despre 2.400 de doze care au fost distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea populației. Patru tranșe de vaccin antigripal vor ajunge în județul Galați, în total, în programul național de imunizare a populației.

Postări asemănătoare

Pui de bufniță salvați după ce vântul le-a distrus cuibul

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Universitatea ”Dunărea de Jos” este pregătită să-și primească studenții

Reperul

Două centre mai preiau cereri pentru subvenția de încălzire

Reperul