Reperul
Eveniment

A intrat în vigoare noua listă a statelor cu risc epidemiologic

Noua listă a statelor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare duminică, 15 august. În zona roşie sunt incluse Turcia, SUA şi Israel, în timp ce Olanda şi Malta se află printre ţările care au intrat în zona galbenă, după scăderea numărului de cazuri.


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi Hotărârea numărul 59 prin care se propune modificarea HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România şi aprobarea Listei cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată.   Conform hotărârii, în zona roşie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica şi Saint Maarten. 

În zona galbenă au intrat: 

•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Olanda, Malta, Kuweit şi Panama;  

•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda şi Saint Lucia;  

În zona verde au intrat: Luxemburg, Oman şi Zimbabwe.   

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Postări asemănătoare

Bătrân dispărut

Reperul

(VIDEO) Reculegere în memoria unui pompier ucis de Covid-19

Maria Vlad Romaniţă

Tragedie la Tălpigi

Maria Vlad Romaniţă