Reperul
Eveniment Politic

A. Ioniță (Forța Dreptei Brăila): Sărbătoarea liberalilor, rocada “sticlă” și bâlbele premierului

Rotația guvernamentală în perioada grevei din Educație, decizia demisiei primului ministru anunțată la sărbătorirea celor 148 de ani de existență a PNL sau bâlbele din deciziile politicienilor sunt subiecte intens dezbătute la televiziunile centrale. Antoneta Ioniță, președintele Forța Dreptei Braila, a “amendat” printr-un comunicat de presă temele acestei săptămâni.

Ca fost membru al PNL, nu am cum să nu apreciez istoria acestui partid.(…) Cum să vorbești despre istoria celui mai vechi partid politic din România, să menționezi că de activitatea PNL sunt legate evenimente istorice precum proclamarea independenței, realizarea Marii Uniri sau adoptarea Constituției din 1923, pentru ca la câteva minute să anunți că vei demisiona?

Premierul Ciucă nu s-a gândit nici la imaginea sa, nici la cea a partidului. A primit un ordin de la Iohannis și a vrut să-l execute întocmai. „Rotația să se desfășoare rapid, corect, sticlă”, a zis președintele! “Trăiți!”, a replicat generalul! Numai că, ce să vezi?! Șeful statului s-a răzgândit. Probabil, impresionat de copiii ce i-au cântat la Sibiu melodia “O lume minunată”, Iohannis a anunțat că se amână rotativa. “La loc comanda”, a executat și generalul cu 4 stele.

O scenetă penibilă, cu actori girați de votul românilor. Oameni desprinși de realitate, acea realitate a profesorilor aflați în grevă, a elevilor și părinților debusolați, a sindicatelor din sănătate și transporturi ce amenință cu declanșarea altor proteste. Răspunsul primului liberal al țării? “ăăă…PNL va rămâne la guvernare și își va asuma….ăăăă… în continuare reforme importante… ăăăă”, a completat Antoneta Ioniță.

Postări asemănătoare

PSD Galați mizează pe 6 deputați și 3 senatori la alegerile parlamentare

Reperul

Europarlamentarul Dan Nica: ”România trebuie să se implice în relocalizarea în UE a producerii de medicamente”

Reperul

Ionuț Pucheanu a fost ales președintele PSD – municipiul Galați

Reperul