Reperul
Eveniment Politic

A. Ioniță (Forța Dreptei): „Șmecheria lui Ciolacu

Asumarea pachetului de legi privind măsurile fiscal-bugetare de către Guvernul PSD-PNL, condus de Marcel Ciolacu, a stârnit un val de reacții în rândul partidelor de opoziție. Antoneta Ioniță, liderul Partidului Forța Dreptei Brăila, trage un semnal de alarmă și susține că în urma acestor măsuri, povara taxelor va cădea pe toți românii, în special pe cei care au o afacere în mediul privat.

„Domnule Ciolacu, cineva v-a încurcat notițele. Păi, tocmai cei care-și plătesc taxele și impozitele sunt sancționați de măsurile guvernului PSD-PNL. Ai salariu mare dintr-un job cinstit? Ai salariați și îi plătești cu toate actele în regulă? Ești freelancer, ai o mică afacere pe PFA sau IMM? Ai o firmă mică care a reușit să facă o cifră de afaceri anuală mai mare de 60.000 euro? Ești taxat! În ultimul caz, de trei ori mai mult. De ce? Pentru că singura găselniță a guvernului la lipsa de bani la buget este să crească taxele și impozitele oamenilor și business-urilor cinstite.

Pe cine nu deranjează dl prim ministru? Pe cei care fac evaziune fiscală tocând milioane de euro anual pe contracte inutile sau lucrări supraevaluate, pe cei care conduc diverse instituții ale statului – oameni susținuți de partidele aflate la putere – a căror principală performanță se măsoară în șpăgile primite în portbagaje încăpătoare, pe cei care au sufocat bugetele instituțiilor angajând prieteni, rude și colegi de partid și, bineințeles, pe cei cu pensii speciale. Pe aceștia nu-i deranjează premierul Ciolacu.

Măsurile fiscal-bugetare ale guvernului actual vor conduce la costuri mai mari pentru populație. Nu poți să crești taxe și impozite și să te prefaci că nu înțelegi că toate aceste vor conduce la scumpiri ce vor afecta populația. Dacă nu mă crede, dl Ciolacu îl poate întreba pe colegul său, dl Mihai Tudose. Pe vremea când era prim ministru, Tudose a crescut acciza pentru carburanți dar ne asigura că nu se va scumpi benzina pentru că “nu fac băieții aia ce vor ei la pompă”. Și s-a scumpit!

Nepricepere, lipsa de profesionalism? Nu! Șmecherie! O șmecherie asumată de guvernul PSD-PNL care consideră că, repetând la nesfârșit niște minciuni rostite în discursul lui Ciolacu, le pot transforma în adevăruri”, a transmis Antoneta Ioniță într-un comunicat de presă.

Parlamentarii partidelor de opoziție, Forța Dreptei și USR, au anunțat că vor ataca la CCR măsurile din această ordonanță privind modificările la codul fiscal.

 

Postări asemănătoare

C. Cristache (PMP Galați), despre “habarniștii care ne conduc”

Reperul

Referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie sau referendum pentru demiterea primarului și dizolvarea CLM Brăila

Reperul

V.Varga:” Mi se pare absurd ca cineva să mă acuze de pesedism”

Reperul