Reperul
Eveniment Politic

A. Ioniță (președintele Forța Dreptei Brăila): „Ministrul Rafila – turistul leneș și cinic care lasă România fără spitale”

Deputații Partidului Forța Dreptei și ai USR au depus o moțiune de cenzură împotriva lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pe care îl caracterizează ca fiind „probabil cel mai leneș și incompetent ministru al Sănătății pe care l-am avut”.

Antoneta Ioniță, președintele Forța Dreptei Brăila transmite printr-un comunicat de presă nemulțumirile față de medicul care se află în fruntea Sănătății din România. Medic de profesie, Antoneta Ioniță a subliniat că în timpul mandatului lui Rafila, România a pierdut peste 700 de milioande de euro, bani din PNRR destinați investiției în unități spitalicești. Ca să „repare” situația, Rafila vrea ca proiectele în cauză să fie realizate cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fonduri rambursabile ce vor fi returnate de la buget.

„În loc de performanță și investiții în sănătate, ministrul Rafila s-a remarcat prin faptul că, în primele 18 luni de mandat, a beneficiat de excursii exotice ce au însumat 2 luni: Marea Caraibelor, Cuba – de unde a zis că va aduce medicamente-minune pentru diabet, medicamente pe care nu le-a văzut nimeni.

Planul Național de Combatere a Cancerului, cu care s-au lăudat zeci de PSD-iști și PNL-iști, este un eșec al actualului ministru al Sănătății. Legea de Combatere a Cancerului a fost votată în Parlament, mai ales că inițiator a fost un coleg de partid al dlui Rafila, oncologul clujean Achimaș-Cadariu. De altfel, dl Achimaș-Cadariu l-a acuzat pe Rafila de “neglijență criminală față de pacienții de cancer din România”.

Sistemul medical românesc permite ca femeile să nască pe stradă sau să strige după ajutor până rămân fără aer, totul din cauza proastei gestionări a fondurilor din Sănătate. Asta, însă, nu l-a împiedicat pe actualul ministru să semneze anul trecut un contract de consultanță de 21 milioane de euro cu Organizația Mondială a Sănătății, fostul sau angajator”, a subliniat Antoneta Ioniță, președintele Forța Dreptei Brăila.

Textul moțiunii de cenzură depusă de deputații Forța Dreptei și USR arată că actualul ministru al Sănătății „nu poate justifica credibil nici măcar averea pe care o are declarată: peste 3 milioane de euro”.

Postări asemănătoare

Investiții de zeci de milioane de euro în comunele gălățene

Reperul

(VIDEO) C. Fotea vs. L. Costin, meci politic la Reperul TV

Reperul

Klaus Iohannis a explicat la Focșani ce înseamnă o Românie normală

Reperul