Reperul
Interviu Politic

A. Popa (deputat PNL Brăila): “Cumva președintele CJ recunoaște că este părtinitor în ceea ce privește alocarea sumelor către UAT-uri, în funcție de culoarea lor politică?”

Întrebarea acestuia vine în contextul în care, deși, oficial, încă nu s-a dat startul campaniei electorale din comuna brăileană Viziru, presedintele CJ Brăila, social-democratul Iulian Chiriac, a ieșit deja cu declarații, precizând ca e important ca cei din Viziru să aleagă un primar capabil sa contribuie la dezvoltarea comunei si ca singura șansă de dezvoltare ar fi Consiliul Județean.

“Cu ce sunt vizirenii mai prejos decât restul brăilenilor? Cu ce sunt primarii PNL mai prejos decât primarii PSD, domnule președinte?Am ascultat cu surprindere declarația președintelui CJ, Francisk Iulian Chiriac, care spunea cu nonșalanță că <singura șansă de dezvoltarea a acestei comune este Consiliul Județean!>.Ținând cont de ultimele declarații ale domnului președinte, în care se întreba cu ce sunt mai prejos brăilenii față de arădeni sau clujeni, îl întreb și eu acum: cu ce sunt mai prejos vizirenii față de restul brăilenilor din județ? Nu cumva plătesc aceleași taxe și impozite la buget?/De ce se induce, către electorat, ideea că un primar PSD-ist, la Viziru, ar obține mai multe fonduri de la Consiliul Județean, decât un primar liberal? Cumva președintele Consiliului Județean recunoaște că este părtinitor în ceea ce privește alocarea sumelor către UAT-uri, în funcție de culoarea lor politică?Profit de această ocazie pentru a-i readuce aminte domnului Francisk Chiriac că dânsul este președintele tuturor brăilenilor din județ, indiferent de culoarea politică. Chiar dacă nu a început încă campania electorală, la Viziru, consider că locuitorii acestei comune nu se vor lăsa influențați în alegerea lor de declarații politice populiste și vor realiza că Partidul Național Liberal vine în fața lor cu cel mai bun candidat, și viitor primar al comunei, în persoana doamnei Daniela Mariniuc.Cât despre fondurile pe care le atribuie Consiliul Județean UAT-urilor, este bine de știut că un primar gospodar în primul rând se axează pe atragerea fondurilor europene și nu pe cheltuirea banilor de la bugetul statului”, a punctat Popa, in cadrul unui comunicat de presă remis pe această temă.

Amintim că, in urmă cu aproximativ o lună, primarul comunei Viziru, PSD-istul Dima Priceputu a decedat, in urma unor complicații survenite pe fondul infecției cu COVID 19. 

Postări asemănătoare

Gălăţenii au plecat în coloană, cu maşini personale şi chiar cu un autocar, pentru a protesta diseară la Bucureşti

Maria Vlad Romaniţă

L. Georgescu (PSD Galați): ”Propunem înființarea Netflix-ului educațional”

Reperul

Dan Nica: Guvernul trebuie să acționeze urgent pentru ca România să beneficieze de subvențiile din Planul European de Redresare

Reperul