Reperul
Economic Investitii

A. Popa (PNL Brăila): ”Agricultorii români sunt foarte îngrijorați de creșterea explozivă a prețului îngrășămintelor chimice”

Alexandru Popa, deputat PNL Brăila spune că în ultimul an prețul îngrășămintelor cu azot a crescut de patru ori, de la 1100 lei/ tonă anul trecut, la circa 4400 lei/ tonă acum.

”Dacă Ministerul Agriculturii nu va interveni urgent printr-o  măsură concretă agricultorii vor avea o mare problemă, costurile la hectare vor fi aproape dublate, iar aceste costuri se vor regăsi în pâinea fiecărui român.

În calitate de deputat intenționez să-i trimit o adresă oficială domnului ministru al Agriculturii, social-democratul Adrian Ionuț Chesnoiu, pentru a-i atrage atenția asupra acestui subiect și a-i solicita să se implice pentru găsirea unei soluții urgente.

Creșterea alarmantă a prețului îngrășămintelor afectează toți fermierii români, iar eu vin dintre ei, le cunosc situația, m-am angajat să le apăr interesele ca parlamentar și nu vreau să-i dezamăgesc. Dacă ministrul Agriculturii era un liberal cu siguranță mergeam și făceam lobby la el, dar deocamdată ministrul Agriculturii este de la PSD.

Văd că unii parlamentari se tot laudă cu ce a făcut PSD în agricultură, de parcă ar fi moșia PSD-ului. În acest caz, poate ne spun și ce a făcut PSD în problema prețului îngrășămintelor, în loc să vină cu tot felul de declarații populiste.

Să lase partea de propagandă politică pentru mai târziu, să găsească mai întâi o rezolvare în problema îngrășămintelor, fiindcă perioada de fertilizat începe în curând.

Le cer public parlamentarilor PSD de Brăila și de asemenea, colegilor mei social-democrați din Comisia de Agricultură să facă lobby la domnul ministru Chesnoiu, ca să se ia măsuri urgente. Și aștept să ne anunțe public ce au făcut concret în acest sens. Pentru că pe noi toți, fermieri sau nu, ne interesează prețul pâinii”, a transmis printr-un comunicat de presă deputatul Alexandru Popa, președinte PNL Brăila.

Postări asemănătoare

Delapidarea de peste 500.000 de lei a avut loc la Şcoala nr. 18. Primăria este pregătită să se constituie parte civilă

Crește valoarea burselor de performanţă

Reperul

APIA: Cererile de înscriere în programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate vor fi depuse până pe 20 iulie

Reperul