Reperul
Interviu Politic

A. Popa (PNL Brăila): PSD-iștii se folosesc de ”populism ieftin” pentru a manipula pensionarii

Recent, liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a atras atenția asupra modului în care PSD a folosit întotdeauna subiectul pensiilor pentru a manipula aceasta masă electorală și cum acum, când sunt aproape de intrarea la guvernare, și-au schimbat discursul pe această temă.

”Una spunea PSD despre majorarea pensiilor când era în opoziție și alta spune acum, când e pe cale să ajungă la putere! După ce au tot venit cu mesaje populiste în care cereau majorarea pensiilor cu 40% și refuzau să accepte ideea că din cauza pandemiei, bugetul de stat nu permite așa ceva, acum cei de la PSD și-au schimbat părerea. În negocierile pe care PNL le-a avut cu PSD în ultimele zile social-democrații au fost de acord cu o majorare a pensiilor cu 11%, pe motiv de pandemie. Este o dovadă că discursurile PSD-iștilor nu veneau din grija lor pentru pensionari, ci din dorința de a specula politic un subiect sensibil, care dădea bine ca imagine. Acum, dacă se discută de intrarea lor la guvernare, PSDiștii au încetat cu discursurile sforăitoare și revin cu picioarele pe pământ, sunt dispuși să se limiteze la cheltuielile pe care le suportă bugetul”, a comentat liberalul brăilean.

Acesta s-a arătat de acord cu faptul că este nevoie de o majorare de 40% a pensiilor, însă a subliniat faptul că acum nu există fonduri pentru așa ceva:

”Da, pensionarii ar avea nevoie de o majorare cu 40% a pensiilor, dar în prezent bugetul nu suportă o asemenea majorare și acum admite și PSD acest lucru. Se vede încă o dată populismul ieftin al celor din PSD, care pozează în apărătorii pensionarilor când le convine, după care o lasă mai moale când PSD se pregătește să vină la putere și trebuie să găsească banii necesari pentru a acoperi majorările de pensii pe care le cerea în urmă cu câteva luni”, a mai adăugat Alexandru Popa.

Postări asemănătoare

Comunele Vânători, Piscu, Munteni și Bălășești, modernizate cu bani de la Guvern

Reperul

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat Registrul secţiilor de votare pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie

Reperul

USR: Vom fi membri fondatori ai unui nou grup din Parlamentul European

Reperul