Reperul
Eveniment

A uitat portofelul cu 6 000 lei pe o bancă, dar un pensionar l-a dus la poliție

E greu de descris calvarul prin care a trecut o bătrână de 80 de ani, din Galați, care și-a uitat pe o bancă portofelul în care se afla toată agoniseala ei. Povestea are un final fericit pentru că portofelul plin cu bani  a fost găsit și predat poliției tot de un pensionar, în vârstă de 72 de ani.

Ortansa Gheorghiță are o pensie de 1400 de lei pe lună. Pentru că nu se ajunge cu banii, femeia a făcut un împrumut de 8 000 de lei, la Casa de Ajutor a Pensionarilor. Și-a plătit o parte din datorii și a plecat către o prietenă de la care împrumutase 1 500 de lei, dar când să-i restituie suma, și-a dat seama că nu mai are portofelul.

”Când să îi dau banii, nimic. Mi s-a făcut rău. L-am pierdut, m-am nenorocit zic, am început să tremur, nu mai puteam. Între timp, m-a sunat fiul meu și mi-a spus să mă duc la poliție să îmi iau portofelul pentru că omul ăla care l-a găsit a fost aici, la poliție. Când am ajuns la poliție, omul mi-a spus: doamnă, unde vă e capul,  după băieți? Mi-a spus apoi să fiu atentă, că altă dată cine știe, dacă mai pierd ceva mai și găsesc. Mai rar mi-a fost dat să văd așa ceva. Să îi dea Dumnezeu sănătate, m-am rugat și eu, îl  pun la pomelnic”, a spus Ortansa Gheorghiță.

Bărbatul care a găsit portofelul plin cu bani nu a dorit să i se facă public numele.

”La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 de ani care a declarat faptul că în cursul aceleiași zile, cu puțin timp în urmă, a găsit pe o bancă situată pe strada Constructorilor, în zona unui magazin alimentar, un portofel și a venit pentru a-l preda la poliție în vederea identificării și restituirii persoanei care l-a pierdut. Procedându-se la verificarea conținutului acestui portofel s-a constatat faptul că acesta conține suma de 6116 lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie în vârstă de 79 ani din municipiul Galați. Persoana a fost contactată și invitată să se prezinte la sediul instituției, în vederea clarificării acestei situații. Domnul care a găsit acest portofel nu a dorit să-i fie făcut public numele, precizând doar că a dorit să facă o faptă bună pentru cineva care, cu siguranță, trecea prin momente dificile odată cu această pierdere. Inspectoratul de Poliție Județean Galați dorește să mulțumească pe această cale domnului pentru spiritul civic de care a dat dovadă, fiind un exemplu demn de urmat și de alți concetățeni”, a precizat ag.pp Ciprian Stoica, purt. de cuv. la IPJ Galați.

Postări asemănătoare

Încă 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în week-end, la Brăila

Reperul

Loverboy: Trimiteau fete să se prostitueze în Londra și ei se plimbau cu limuzina în Galați

Intervenție cu focuri de armă

Maria Vlad Romaniţă