Reperul
Interviu Politic

A.Velea (PACT Galați): ”Pe viitor, direcția este spre partidele locale”

Fostul candidat la Primăria municipiului Galați, din partea formațiunii PACT pentru Galați, scriitorul Andrei Velea este foarte încrezător în viitorul partidului local din care face parte. Prezent în studioul Reperul TV, Andrei Velea este de părere că și votanții din Galați se vor alinia încet, dar sigur, politicii occidentale care prinde din ce în ce mai mult teren.

”Eu cred că pe viitor, pe termen mediu și lung, direcția este spre partidele locale. Este și argumentul pentru care am fost convins să intru în PACT și să începem această aventură. Practic, noi suntem primul partid local din Galați care a intrat în Consiliul Local.(…) Eu cred că societatea gălățeană este din ce în ce mai pregătită pentru PACT. O s-o dau exemplu pe mama care a venit și mi-a spus: toată societatea occidentală se îndreaptă către formațiuni locale. Și atunci i-am povestit că, în Occident, consiliile locale sunt populate de partide locale. La un moment dat, este atât de pestriț un astfel de parlament local, încât ajung să fie câte unul sau doi reprezentanți de la fiecare partid. În cazul Galațiului ar putea fi «Partidul Lucrătorilor din Șantierul Naval», «Partidul Suporterilor Echipei Oțelul», «Partidul Scriitorilor»”, a declarat la Reperul TV, Andrei Velea, membru în Comisia de Politici Publice a PACT pentru Galați.

Andrei Velea nu exclude, în anul 2024, o nouă candidatură la Primăria municipiului Galați, tot ca reprezentant al partidului PACT pentru Galați.

Postări asemănătoare

Comunicat de presă: Conferința “Youth Matter. Speak Out Loud”

Reperul

George Stângă (PNL Galați): “Voi alege schimbarea”. Ludovic Orban (PNL): “Nu este o surpriză”

Reperul

Ludovic Orban – aparent surprins că Boboc nu și-a anunțat candidatura la președinția PNL Brăila

Reperul