Reperul
Eveniment Galati

A vrut să iasă din zona de carantină cu… lopata

Un bărbat din  localitatea Ivești, domiciliat în cartierul în care a fost instituită carantina, a dat de probleme, după ce a încercat să părăsească zona, fără acordul autorităților. Omul a vrut să părăsească localitatea, croindu-și drum cu o lopată, printr-o lizieră situată la marginea comunei. Persoana figura ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2 și trebuia să stea în izolare la domiciliu.

”Patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Ivești a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localității. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera și a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflați în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus. În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenționa să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieșirea în drumul național, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să își croiască drum cu ajutorul unei lopeți.Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înțeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat și a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 și carantinat la domiciliu”, a precizat locotenent Cătălin Bădin, purt. de cuv. Jandarmeria Galați.

Bărbatul a fost condus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de către poliție.    

Postări asemănătoare

Festivalul Scrumbiei, în weekend, la Galați

Reperul

Prins după ce a spart 7 farmacii

Maria Vlad Romaniţă

Un angajat al Direcției de Strategii de la Primăria Brăila a fost confirmat cu COVID 19

Reperul