Reperul
Eveniment Galati

A vrut să înșele un polițist, dar planul i-a fost dejucat

Întâmplarea a avut loc pe DN24 D, aproape de localitatea Băleni, când un agent de poliție se îndrepta spre casă cu autoturismul personal. La un moment dat, omului legii care nu se afla în uniformă, i s-au făcut semne insistente să oprească, de către un bărbat care se afla pe partea carosabilă, lângă o mașină cu numere de Bulgaria.

”În apropierea releului din extravilanul localității Băleni, județul Galați, a observat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare un autoturism de culoare gri, staţionat, înmatriculat în Bulgaria şi lângă el un cetăţean care îi făcea insistent semnal de oprire. Agentul de poliţie a oprit autoturismul, iar această persoană a încercat să-l inducă în eroare prezentându-se în limba engleză ca fiind cetăţean turc. De asemenea, a precizat că a rămas fără combustibil și are nevoie de bani, în acest sens oferindu-i spre vânzare un inel tip ghiul, din metal galben, despre care a susţinut că este aur de 18 k. A înmânat inelul poliţistului, iar când aștepta primirea sumei de bani solicitate, agentul şi-a declinat calitatea, a somat persoana să nu părăsească zona și a procedat la încătușarea acesteia. La scurt timp la fața locului a sosit și un echipaj de poliție solicitat pentru acordarea de sprijin”, a precizat Ciprian Stoica, purt. de cuv. IPJ Galați.


În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că persoana în cauză are 28 ani, este din orașul Urlați, județul Prahova și a fost susţinută la comiterea faptei de un alt bărbat, în vârstă de 26 ani, din aceeaşi localitate, acesta din urmă asigurându-i protecţia. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Tentativă la înşelăciune”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 raportat la art. 244 alin.1 cu aplicabilitatea art. 41 Cod Penal şi complicitate la aceeaşi faptă, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Postului de poliție Băleni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor. 

Postări asemănătoare

Loverboy: Trimiteau fete să se prostitueze în Londra și ei se plimbau cu limuzina în Galați

Amenzi de 2.250 de lei pentru 8 brăileni care au aruncat gunoi pe domeniul public

Reperul

Propunere alternativă de politică publică: Implicarea beneficiarilor de educație în evaluarea periodică a cadrelor didactice

Reperul