Reperul
Social

Abonamentele Transurb din 2018 vor fi valabile până la jumătatea lunii ianuarie

* Societatea de transport în comun a luat această decizie pentru a evita formarea de cozi la punctele de eliberare a abonamentelor de călătorie la început de an *

ANUNȚ – Societatea Transurb S.A. anunță că începând cu data de 02 ianuarie 2019 se vor elibera abonamentele de călătorie destinate tuturor categoriilor de persoane care beneficiază de reduceri și gratuități la transportul public local de călători conform Hotărârii Consiliului Local nr.74 din 15.02.2018.

Având în vedere numărul ridicat de persoane care beneficiază de facilități la transportul în comun și totodată, în vederea evitării formării de cozi la cabinele de eliberare abonamente de călătorie, următoarele categorii de pasageri:

  • persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani;
  • pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1900 lei brut/lună;
  • pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr. 448/2006;
  • elevii și studenții,

pot circula cu mijloacele de transport public local, în perioada 01-15 ianuarie 2019, în baza vechiului abonament de călătorie (termen de valabilitate 31 decembrie 2018), timp în care sunt obligați să achiziționeze noul abonament, cu perioada de valabilitate 1 – 31 ianuarie 2019.

Abonamentele de călătorie pentru luna ianuarie 2019 se vor elibera în baza documentelor prezentate mai jos pentru fiecare categorie de persoane beneficiare de facilități.

  • Persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani : actul de identitate, original și copie, adeverința eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală din care să reiasă că nu au venituri.
  • Pensionarii: actul de identitate și cuponul de pensie pe luna anterioară (decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul, original și copie.
  • Pensionarii de invaliditate: actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară (decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul și a actelor doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate, original și copie.
  • Elevii și studenții: actul de identitate și  carnetul de note vizat pe anul 2018-2019 sau adeverință din care să rezulte că sunt elevi/studenți ai unei instituții de învățământ acreditată din Municipiul Galați, original și copie.
  • Șomeri: actul de identitate și carnetul de evidență vizat de AJOFM, original și copie.
  • Persoane cu salariul minim pe economie*: actul de identitate, adeverința eliberată de angajator din care să rezulte că solicitantul obține salariul minim pe economie.

* Persoanele care obțin salariul minim pe economie și care sunt încadrate cu contract individual de muncă cu timp parțial vor prezenta suplimentar adeverință de venit eliberată de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Postări asemănătoare

Număr dublu de donatori la Centrul de Transfuzii datorită unei inițiative cetățenești

Maria Vlad Romaniţă

De mâine, la Tirighina va fi închis sensul de mers către Șendreni

Reperul

Anchetă la Zoo Galați

Maria Vlad Romaniţă