Reperul
Eveniment Galati

Acces interzis în instituții fără certificat verde

Cei care aveau programare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Galați nu au avut acces decât cu schema de vaccinare completă, test, certificat verde sau dovada că au trecut recent prin boală. Mulți nu au putut prezenta niciunul dintre aceste documente, așa că au pierdut programarea.

”Am programarea de două luni, acum ce fac, că nu pot folosi mașina. Am făcut un test luat din farmacie. Pierd programarea“, a spus un gălățean nevaccinat, care a prezentat un test necertificat.

”Din păcate, am doar prima doză, nu am apucat să fac test deoarece atunci când am aflat despre aceste condiții erau închise clinicile. Păcat că pierd examenul, îl voi reprograma, dar va dura până îmi iau permisul și îl voiam mai repede “, a spus un tanăr care a trebuit să își amăne intrarea la examenul teoreric în vederea obținerii permisului de conducere.

În cazul susținerii examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere, dar și pentru a înmatricula un autovehicul, deocmadată, varianta online nu este posibilă.

”Nu au putut intra toate persoanele care aveau programare astăzi, motivul a fost că abia s-au vaccinat cu prima doză în week-end, iar în urma hotărârii de guvern care a apărut, codul QR nu corespunde. Cei care  nu aveau nici vaccin, nici test nu pot fi lăsați în sediu”, a precizat cms. șef Cristinel Baciu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Galați.

În alte instituții publice, precum ANAF, cei care nu au certificat verde își pot rezolva problemele online.

Postări asemănătoare

Reprezentanți ai DSP, vor participa la acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții

Reperul

Târgul de Iarnă, deschis de joi în Grădina Publică

Reperul

(VIDEO) Inconștientă! Sute de oameni au participat la o adunare religioasă, fără să poarte măști și fără să țină cont de distanțarea fizică

Maria Vlad Romaniţă