Reperul
Social

Accidente în serie, în minivacanța de 1 decembrie

Polițiștii gălățeni au intervenit în minivacanța de 1 decembrie în tot județul, unde au avut loc mai multe accidente și incidente rutiere.  Primul incident al seriei a început când polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au identificat, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Munteni, care, în noaptea de 28/29 noiembrie, ar fi condus un autoturism, în aceeași localitate și, pierzând controlul direcției, ar fi părăsit partea carosabilă, distrugând un stâlp de electricitate, un podeț din beton și o porțiune din gardul unui consătean. În urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și distrugere.

În aceeași zi, în jurul orei 17.00, polițiștii Postului de Poliție Smârdan au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe o stradă, din localitatea Mihail Kogălniceanu, un bărbat, de 27 de ani, despre care au constatat că nu posedă permis de conducere. Totodată, cu ocazia testării alcoolscopice, polițiștii au constatat că bărbatul consumase alcool, valoarea înregistrată fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru comiterea aceleiași infracțiuni, este cercetat și un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Galați. Acesta a fost depistat de polițiști, în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Brăilei, din municipiul Galați, cu ocazia verificărilor, stabilindu-se că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, tânărul se afla sub influența alcoolului, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe D.N. 24D, în afara localității Vârlezi, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane. În accident a fost implicat un autoturism, al cărui conducător auto, un tânăr, de 18 ani, din municipiul Galați, ar fi pierdut controlul direcției și, părăsind partea carosabilă, ar fi acroșat, cu partea laterală, un copac ornamental de pe marginea drumului. Cele trei victime, trei tineri, de 18 ani, pasageri în autoturism, au fost transportați la spital, unde au rămas internați, pentru supraveghere.Polițiștii efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton, s-a produs, în aceeași zi, în jurul orei 11.00.
Victima, o femeie, de 71 de ani, ar fi fost acroșată de un autoturism, condus de un bărbat, de 78 de ani, în timp ce traversa strada Tecuci, din municipiul Galați. Femeia a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.În aceeași zi, în municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. Cele două vehicule, conduse, primul de o tânără, de 19 ani, circulând pe strada 1 Decembrie 1918, și cel de-al doilea, de un bărbat, de 26 de ani, deplasându-se dinspre strada Ion Petrovici, au intrat în coliziune, într-o intersecție cu sens giratoriu, din municipiul Tecuci. În urma impactului, tânăra aflată la volan a suferit leziuni ușoare, fiind transportată la spital.

Chiar pe 01 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie, din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani.
Întrucât, la controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, stabilind că acesta nu figurează ca fiind deținătorul unui permis de conducere și, totodată, că documentul prezentat ar fi fals.
Bărbatul este cercetat, acum, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Postări asemănătoare

Deschide lumea | Uniunea Europeană este aici! Nu este undeva, departe

Reperul

Blocul B8 trebuie consolidat. Experții propun și construirea unui alt imobil

Maria Vlad Romaniţă

Premii de la CJ pentru copiii de la țară. 30 de elevi au primit câte 1.000 de lei

Reperul