Reperul
Eveniment Galati

Acuzații grave la adresa Spitalului de Urgență Galați

Rudele unui fost pacient al Spitalului Județean Galați susțin că moartea bărbatului ar fi fost cauzată și de felul în care acesta a fost tratat la unitatea spitalicească. Fiica defunctului susține că de-a lungul internării ar fi apărut tot felul de probleme care, i-au adus moartea tatălui. 

Totul a început când tatăl tinerei, un barbat de 75 de ani, a fost adus la Spitalul Județean Galați cu ambulanța, pe 13 aprilie, după ce starea sa de sănătate se agravase. Suferea de COVID-19 și primise inițial tratament la domiciliu, de la medicul de familie. Era diabetic. Inițial, a stat în zona de corturi, apoi a fost mutat în secția Covid de la etajul 1.

”A doua zi mi s-a spus că glicemia lui a crescut foarte mult, a trebuit să i se administreze insulină, dar nu s-a putut pentru că nu au avut seringi de insulină. Am întrebat la momentul acela: să înțeleg că nu ați putut să îi administrați insulină sub nicio formă? De ce nu am fost contactată? Nu mi s-a zis de ce nu am fost contactată”, povestește  Eusefina Grabovschi, fiica bărbatului decedat.

În noaptea de 18 spre 19 aprilie, când tatăl femeii era internat, a apărut o problemă la instalația de oxigen, defecțiune despre care fiica nu a fost informată de cineva din spital.

”În dimineața dinspre 18 spre 19 aprilie, tatăl meu a rămas fără oxigen pentru o perioadă de timp, nu stiu exact să vă spun cât. Lucrul acesta l-am aflat tocmai de la tatăl meu pentru că spitalul nu m-a informat despre așa ceva. După aceea, am contactat spitalul si mi s-a spus ca a fost doar un mic incident, totul este sub control”, a mai spus tânăra.

Între timp, bărbatul s-a vindecat de Covid și a fost transferat pe secția ”Diabet”. Acolo comunicarea cu familia și felul în care a fost îngrijit pacientul nu au ridicat probleme.  Din păcate, starea bărbatului s-a agravat si a fost necesar transferul de pe secția ”Diabet”, la ATI. Bătrânului nu i s-a putut face o a doua radiografie pulmonară, pentru că spitalul, susține fiica decedatului, nu dispunea de o butelie portabilă de oxigen.

”Conducerea unității a luat act de sesizarea transmisă reprezentanților mass-media și urmează să se analizeze aspectele semnalate”, a precizat dr, Violeta Șapira, purtător de cuvânt, Spitalul de Urgență Galați.

Pe data de 26 aprilie, pacientul a decedat. Deși nu a depus încă o plângere oficială, femeia a decis să facă totul public, în speranța ca alt pacient nu va mai păți la fel.

Postări asemănătoare

Cascadorie plătită scump pe Brăilei – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă

Let’s Do It, Romania! cheamă gălăţenii la ecologizare pe 15 septembrie

Reperul

Noi cazuri de decese și îmbolnăviri la căminele de bătrâni din Galați

Maria Vlad Romaniţă