Reperul
Politic

Adrian Tabarac: „Acarul Păun” de la Braicar acoperă bătaia de joc a administrației PSD

* Liberalul susține că social-democrații, în frunte cu primarul Marian Dragomir, ar trebui să-și asume faptul că managementul prost, indolența și incompetența lor fac victime printre brăileni *

Starea dezastruoasă a parcului auto de la Braicar, care pune în pericol siguranța călătorilor, dar și pe cea a traficului, a fost semnalată de mai multă vreme de consilierii locali ai Partidului Național Liberal, dar administrația PSD a refuzat să recunoască situația reală. Cazul recent, al brăileanului care a căzut din autobuz după ce ușile s-au deschis, aduce din nou în atenția opiniei publice faptul că parcul auto învechit este un real pericol, în ciuda declarațiilor lipsite de realism ale conducerii Braicar și ale primarului Marian Dragomir, susțin liberalii brăileni.

„Este mai bine de un an de când semnalăm ceea ce se întâmplă la societatea de transport public: starea tehnică a autobuzelor și tramvaielor este jalnică, Braicar nu are un revizor tehnic care să verifice cum pleacă acestea pe traseu. Atelierul mecanic are schema de personal subdimensionată față de numărul de mașini existente, iar în lipsa unui revizor tehnic nimeni nu își asumă răspunderea, nimeni nu semnează pentru starea mașinilor. Șoferii sunt obligați, practic, să își ia această imensă responsabilitate, pentru un parc auto care a început să facă victime”, spune Adrian Tabarac, consilier local și președintele municipalei PNL Brăila.

De altfel, în vara anului trecut, angajații Braicar au intrat în grevă și, pe lângă revendicările salariale, au reclamat și starea critică a mașinilor pe care le conduc, un adevărat pericol pentru drumurile publice, dar și pentru călători. Ei au invocat inclusiv calitatea îndoielnică a autobuzelor nou cumpărate, care au intrat în revizii și reparații mai devreme decât ar fi fost cazul. De partea cealaltă, primarul Marian Dragomir s-a lăudat în mai multe rânduri cu investiția făcută în parcul de la Braicar.

„Semnalele noastre de alarmă au fost ignorate, primarul Dragomir și întreaga administrație PSD a tot spus că această investiție rezolvă problemele. Nu este deloc așa, mașinile cumpărate nu fac decât să le înlocuiască pe cele care devin chiar inutilizabile, nu completează nicidecum numărul de mașini care ies pe traseu. Iar mașinile noi sunt atât de proaste, încât să nu uităm că, acum ceva vreme, unui autobuz nou i-a zburat o roată în timp ce era plin de călători. Acum, după acest incident, domnul director al Braicar, Cornel Săndulescu, încearcă să acrediteze ideea că șoferul ar fi vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Au găsit cei de la PSD un «Acar Păun» care să îi acopere. Responsabilitatea nu este a șoferului, ci a domnilor de la PSD, în frunte cu Marian Dragomir, care au gestionat iresponsabil situația de la Braicar și care ar trebui să-și asume acum că managementul prost, indolența și incompetența lor fac victime printre brăileni”, a mai declarat Adrian Tabarac.

Postări asemănătoare

Scandal în plenul ședinței CJ Brăila pentru un proiect investițional în valoare de 240 de milioane de euro

Reperul

Avantajele votului electronic la distanță, explicate brăilenilor de către senatorul USR Florina Presadă

Reperul

Bogdan Rodeanu, USR: Procedura parlamentară de audiere a miniștrilor, un teleshopping politic

Sorin Rugină