Reperul
Administratie Braila Politic

Adrian Tabarac: Dezastru total la Braicar

* Liberalii brăileni trag un semnal de alarmă și spun că autobuzele noi se strică pe capete pentru că primarul a preferat să cumpere mult și prost, iar acum angajații Braicar sunt puși în situația de a nu avea cu ce ieși pe trasee *

Membrii PNL Brăila atrag, din nou, atenția asupra problemelor din cadrul societății de transport public în comun Braicar SA. Consilierul municipal Adrian Tabarac a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că achizițiile la parcul auto Braicar au fost făcute fără cap, dând exemplu sistemele de validare ale cartelelor care, atunci când au fost montate pe cel mai recent lot de autobuze, au făcut ca acestea să nu mai funcționeze, fiind acum trase pe dreapta, în curtea societății.

„Noi nu încercam să căutăm nod în papură. Toată lumea se lovește de problemele astea și încercăm doar să facem administrația PSD să înțeleagă că nu trebuie să mai fie atât de închisă. Ca să înțelegeți ce înseamnă investiții făcute fără cap: știți că a fost acest sistem cu cartele de călătorie; pe un lot de autobuze au venit direct montate din fabrică aceste sisteme și funcționează, iar pe ultimul lot nu au mai venit montate direct din fabrică și au fost puse în România de către firma responsabilă, or fi fost puse și la Braicar, dar bordul unui autobuz care a fost făcut la noi în țară cu acest sistem de carduri arată ca un pom de Crăciun, e plin de becuri aprinse, sunt niște scurtcircuite pe acolo… Ultimul lot de autobuze, cu sistemele acestea montate în țară, stau în autobază. Adică am achiziționat un sistem, dar nu putem să-l implementăm, că au stricat autobuzele. Nu au făcut legăturile cum trebuie. E o informație pe care o am tot de la oamenii de acolo, de la Braicar, care se plâng că ar vrea să circule cu autobuzele noi și nu pot”, a explicat Tabarac.

Acesta a mai adăugat că de vină pentru această situație este primarul Marian Dragomir, care lucrează „heirupist”, fără să țină cont și de sfaturile opoziției. „A făcut aceste achiziții de mijloace de transport și le-a etalat în fața Primăriei, că au rezolvat problema cu autobuze noi… Nu este rezolvată! Și s-a văzut de-a lungul timpului. Noi am cumpărat ce e mai ieftin, pe principiul <lasă că am cumpărat mai multe și am rezolvat o problemă!>. Nu am rezolvat-o. Autobaza Braicar este plină de autobuze noi, inclusiv de cele din ultimul lot de achiziții, pentru că au probleme. Lucrurile astea au fost făcute heirupist, neținând cont de niciun amendament de-al nostru. (…) În prezent nu există revizor tehnic, pentru că nimeni nu-și asumă calitatea acestor autobuze noi – pentru că tot oamenii de acolo spun că roata care a sărit recent de la un autobuz era de la un autobuz <vechi> de un an de zile”, a mai adăugat liberalul brăilean.

Postări asemănătoare

Consiliul Județean Galați sprijină participarea echipei RoSophia la Mondialele de Robotică din SUA

Reperul

L. Costin (primarul Tecuciului): ”Mi-aș dori oameni de-ai locului, nu impuși de la Galați”

Reperul

C. Cristache (PMP): “De dragul dreptei unite, nu vom susține orice mormoloc ”

Sorin Rugină