Reperul
Eveniment

Agent de poliție din Galați condamnat pentru luare de mită

Curtea de Apel Galați – Secția penală l-a condamnat pe un polițist din cadrul IPJ Galați, cu suspendare, la 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată , 2 acte materiale din august și septembrie 2017 și trafic de influență. Totodată, instanța de control judiciar a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Hotărârea este definitivă.  Potrvit informațiilor furnizate  de DGA –Serviciul teritorial Galați,  în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că în perioada iulie-august 2016, în calitate de agent de poliție, inculpatul a solicitat și primit suma de 500 de euro de la un martor denunțător aflat în stare de arest preventiv, cu scopul de a introduce un telefon mobil în interiorul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

De asemenea, în perioada august-septembrie 2017, inculpatul a solicitat și primit de la un alt deținut în centrul de arest preventiv, suma de 1500 euro pentru a introduce în interiorul instituției două telefoane mobile și 2 cartele SIM. După ce deținutul a fost transferat în Penitenciarul Galați, agentul de poliție i-a promis că îl poate ajuta cu introducerea unui telefon în incinta unității de detenție, lăsând să se creadă că are influență pe lângă funcționarii din cadrul instituției.

La data de 07.03.2018, inculpatul a solicitat și primit de la un investigator, suma de 500 de euro, cu scopul de a-și trafica influența pe lângă funcționarii din cadrul Penitenciarului Galați, în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta instituției, ce urmau să ajungă în posesia deținutului.

În cauză, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Postări asemănătoare

Lege promulgată. Mese calde și prin serviciul de catering, pentru liceenii din învățământul profesional și dual

Reperul

Tâlhărie la Tecuci: Doi bătrâni au fost jefuiţi de bani şi aur şi bătuţi crunt

Impact produs de o șoferiță băută

Maria Vlad Romaniţă